Gönderen Konu: Oral minoxidil güncelleme (Cerrahpaşa nur eczanesi)  (Okunma sayısı 21828 defa)

Hasan Kara

• Yeni üye
  • *
Ynt: Oral minoxidil güncelleme (Cerrahpaşa nur eczanesi)
« Yanıtla #330 : 03 Mayıs 2025, 16:22:09 »
Tropikal kullanmak zor geldiği için oral ile başladım. Ama sadece ön saç çizgisinde topical minoxidile başlayabilirim. Oral minoxidil ve dutasteride nin bir yıllık sonuçlarını merak ettiğim için bu şekilde devam edeceğim.
Herşeyi o kadar hafife aliyonuzki ben kullanma demiyorum ama ufacık ağrı kesicinin bile yan etkileri oluyor hergun icsen kalbini riske atıyorsun kumar oynuyorsun ayrıca kalbin alt tarafında ödem yapıp kalbi sıkıştırma durumu var bilip bilmeden doktor kontrolünde olmadan kullanın oral olarak bu ilaçları ne diyim

Hasan Kara

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #331 : 03 Mayıs 2025, 16:38:25 »
Perikardiyal efüzyon, kalbin etrafında yer alan perikard boşlukta enfeksiyon, yaralanma ve kronik hastalıklar nedeniyle sıvı birikmesidir. Sıvı birikmesi şiddetli ve aniden meydana geldiyse kalbe baskı yaparak yaşamı tehdit edebilir

Bu yan etkiyi göze alarak kullanın

Hasan Kara

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #332 : 03 Mayıs 2025, 16:50:24 »
Ve ayrıca bu yan etki olayı dozaja bağlı olmayıp ilaç reaksiyonudur buda aklınızda bulunsun

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #333 : 03 Mayıs 2025, 18:57:51 »
Perikardiyal efüzyon, kalbin etrafında yer alan perikard boşlukta enfeksiyon, yaralanma ve kronik hastalıklar nedeniyle sıvı birikmesidir. Sıvı birikmesi şiddetli ve aniden meydana geldiyse kalbe baskı yaparak yaşamı tehdit edebilir

Bu yan etkiyi göze alarak kullanın
2.5mg oral minoxidil için bunlar hemen hemen imkansız şeyler
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Hasan Kara

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #334 : 03 Mayıs 2025, 19:01:59 »
Dozaja bağlı olmayıp ilaç reaksiyonudur bunu destekleyen vakalar var araştır istersen

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #335 : 04 Mayıs 2025, 00:33:46 »
Dozaja bağlı olmayıp ilaç reaksiyonudur bunu destekleyen vakalar var araştır istersen
Yan etki diyemeyiz bunların birçoğuna, dozajı fazla olduğunda zararlıdır mesela şöyle anlatayım alkolünde dozajında içilmesi faydadır ancak dozajı arttığında çok zararlı birşeye dönüşür. Tansiyon hastaları 10mg oral minoxidil kullanır önerilen dozaj odur. Ancak biz saç için 2.5mg yi uygun görürüz birçok zamanda yeterli olur.
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Hasan Kara

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #336 : 04 Mayıs 2025, 00:43:23 »
Yan etki diyemeyiz bunların birçoğuna, dozajı fazla olduğunda zararlıdır mesela şöyle anlatayım alkolünde dozajında içilmesi faydadır ancak dozajı arttığında çok zararlı birşeye dönüşür. Tansiyon hastaları 10mg oral minoxidil kullanır önerilen dozaj odur. Ancak biz saç için 2.5mg yi uygun görürüz birçok zamanda yeterli olur.
Burda reaksiyon dediğimiz şey minoxdilin çalışma mekanizması ile ilgili yan etkiden bahsetmiyorum bak diyorumki minoxidil böyle bir tepkime veriyor vuccuta anladınmi dostum
Ne kadar dozajı az kullanırsan kullan burda dozajlik bişey yok olay tamamen ilacın çalışma mekanizması ile ilgili

(Reaksiyon tepkime demektir)

Tepkimede birbirine etki eden maddeler arasında ortaya çıkan olay

KOBA

• Sr. Member
« Yanıtla #337 : 04 Mayıs 2025, 01:22:32 »
Tropikal kullanmak zor geldiği için oral ile başladım. Ama sadece ön saç çizgisinde topical minoxidile başlayabilirim. Oral minoxidil ve dutasteride nin bir yıllık sonuçlarını merak ettiğim için bu şekilde devam edeceğim.
kalınlaşma ya da yeniden büyüme görme oranı ℅55 bunu bil fazla hayale kapılma reddit sahte abartma.

Pereng

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #338 : 04 Mayıs 2025, 13:15:58 »
 ben 3 aydır kullanıyorum her akşam 2.5 mg artı bir damla da suyla topikal olanı ellerim kirpiklerim orman gibi oldu saçımda dökülme 2.5 aydan sonra neredeyse hiç yok gözlerimin (özellikle sol)  altlarında ve sol ayağımda  şişme gördüm dozajı düşürdüm.

Muhammet Hartlap

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #339 : 04 Mayıs 2025, 14:50:31 »
Saçında bir değişiklik var mı? Küçük tüylenmeler vs. Var mı

KOBA

• Sr. Member
« Yanıtla #340 : 06 Mayıs 2025, 19:01:13 »
ben 3 aydır kullanıyorum her akşam 2.5 mg artı bir damla da suyla topikal olanı ellerim kirpiklerim orman gibi oldu saçımda dökülme 2.5 aydan sonra neredeyse hiç yok gözlerimin (özellikle sol)  altlarında ve sol ayağımda  şişme gördüm dozajı düşürdüm.
düşük dozajlar iş görmüyor, dozaj yükselmesi lazım ama o zamanda kardiyovasküler sistem etkileniyor. Öyle bi çıkmaz

Neyaziyim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #341 : 07 Mayıs 2025, 20:38:46 »
Evet sanırım 2.5 mg kullaniyorsak sabah akşam kullanmaliyiz. Eczanedeki ablada telefonda öyle dedi

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #342 : 08 Mayıs 2025, 02:31:03 »
Evet sanırım 2.5 mg kullaniyorsak sabah akşam kullanmaliyiz. Eczanedeki ablada telefonda öyle dedi
Günde 5mg için kalbi riske atmaya asla değmez. Geri dönüşü olmayan yola kumar oynayarak girmek bence aptallık bu yüzden 1.25 yada en fazla 2.5 ile yola devam edilmeli.

Neyaziyim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #343 : 08 Mayıs 2025, 15:29:24 »
2.5 mg şuana kadar bebek saçtan ve vucutta killanmadan öteye gidemedi 1 kutu daha bitirip 3 ay daha verecegiz bakalım

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #344 : 08 Mayıs 2025, 15:35:04 »
2.5 mg şuana kadar bebek saçtan ve vucutta killanmadan öteye gidemedi 1 kutu daha bitirip 3 ay daha verecegiz bakalım
Bebek saçlar zaten işe yaradığının göstergesidir sadece o saçların kalınlaşması için zaman ihtiyacınız var sabretmeniz lazım.

Facebook Twitter Instagram