Gönderen Konu: 4 senedir süren saç dökülmesi öncesi ve sonrası  (Okunma sayısı 302 defa)

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar yaklaşık 4 senedir saçlarım dökülüyor ve bunu fatk ettiğimden beri ara ara resim çekerim karşılaştırmak için. Tam 4 sene farkla çektiğim resimlee. Korkmam gereken bir durum var mı saçlarım bana seyrekiyor ve dökülüyor gibi geliyor aileme vs bakarsak hiçbir şekilde kel yok sadece ufaktan şakaklarda açılma var. Önce sonra önce sonra şekilde görsel bırakıyorum

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 4 senedir süren saç dökülmesi öncesi ve sonrası
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2025, 03:07:56 »
Geçmiş olsun hem diffuse thinning hem norwood kısacası en boktanı bendede mevcut bu fakat ekimle çözümü elbet var içini karartma
Allah büyük.

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2025, 03:23:24 »
Yaw anlamıyorum sülalede kel yokken neden beni vurdu bu 7 ceddime insen kel bulamazsın hem anne hem baba tarafında sadece ufaktan şakaklarda açılma var haliyle şu anki şakaklaeım normal ama seyrekliğim malesef normal değil bariz bir şekilde. Umuyorum ki bu dökülmeyen gen beni bulmuştur ve tamamen kel kalmam seyrek takılmaya okeyim bi yere kadar ama kellik sıkıntı belime kadar gelen saçı omzuma kadar kısalttırdım hiçbir faydası  olmadı

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2025, 03:24:43 »
Yaw anlamıyorum sülalede kel yokken neden beni vurdu bu 7 ceddime insen kel bulamazsın hem anne hem baba tarafında sadece ufaktan şakaklarda açılma var haliyle şu anki şakaklaeım normal ama seyrekliğim malesef normal değil bariz bir şekilde. Umuyorum ki bu dökülmeyen gen beni bulmuştur ve tamamen kel kalmam seyrek takılmaya okeyim bi yere kadar ama kellik sıkıntı belime kadar gelen saçı omzuma kadar kısalttırdım hiçbir faydası  olmadı
tamam aynısı sendede var zaten şakaklar hafif açılmış ve genel seyrelme var olup olmamasu önemli değil ciddiyeti boyutu önemli
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2025, 03:26:04 »
Bununla birlikte takıntı ve streste yaptıysan telogen effluvium da eklenirse haliyle daha çok şiddetli dökülür bende aynını yaşadım seninki gibi agadan çok te döktü saçımı sonra geri geldi ama gelirken zorlandı stres yapmıcaksın o yüzden gidenler zor geliyo dikkat et
Allah büyük.

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 02 Mart 2025, 03:32:35 »
Hocam stress ne kelime :) 4 senedie galerimde saçımdan başka foto yok hee güm bakarım ister istemez ne durumda diye giderek seyreldiğini görünce daha da stres olurum üstüne hipotiroidi falan da var bende ilaç kullanıyoeum da yime de etkisi vardır d vitamini eksikliğiö falanda var

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 02 Mart 2025, 03:34:50 »
Hocam stress ne kelime :) 4 senedie galerimde saçımdan başka foto yok hee güm bakarım ister istemez ne durumda diye giderek seyreldiğini görünce daha da stres olurum üstüne hipotiroidi falan da var bende ilaç kullanıyoeum da yime de etkisi vardır d vitamini eksikliğiö falanda var
hipertiroidi de diffuse thinning yapar onu tedavi etmeniz lazım genetik dökülmeniz yoksa cok korkulacak bisey olacağını sanmıyorum ama hipotiroidi sıkıntı yüksek oranda diffuse thinning yapabilme ihtimali var
Allah büyük.

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2025, 03:36:54 »
Genetiğimde yok en azından şu an gördüğüm o şimdi dayımın amcasının bilmemnesinden bi genetik gelir var olue bilmiyorum ama şu an görünende yok ama diffuse thining var son zamanlaeda minik minik çok saç dökülüyor kafamdan bi de nedense o da incelmenin etkisidir sanıyorumki

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2025, 03:38:52 »
Genetiğimde yok en azından şu an gördüğüm o şimdi dayımın amcasının bilmemnesinden bi genetik gelir var olue bilmiyorum ama şu an görünende yok ama diffuse thining var son zamanlaeda minik minik çok saç dökülüyor kafamdan bi de nedense o da incelmenin etkisidir sanıyorumki
hocam saçın dökülüyorsa ilk olarak ailenin saçlarına bakacaksın nasıllar ona göre korkun çoğalır azalır
Allah büyük.

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 02 Mart 2025, 03:40:52 »
Bakıyorum sıkıntı yok bana bakıyorum benim saçlar onlardan da seyrek :) fin falan kullansam direkt saçıma inanılmaz etkisi olur diye tahmin ediyorum ama yapamam öyle bir şeyde doğal yollarla bi çözüm arıyorum biberiye yağı dümenini denedim 4-5 ay zerre faydasını görmedim

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 02 Mart 2025, 03:43:39 »
Bakıyorum sıkıntı yok bana bakıyorum benim saçlar onlardan da seyrek :) fin falan kullansam direkt saçıma inanılmaz etkisi olur diye tahmin ediyorum ama yapamam öyle bir şeyde doğal yollarla bi çözüm arıyorum biberiye yağı dümenini denedim 4-5 ay zerre faydasını görmedim
hipotiroidi de fin kullansan bişeye yaramaz erkek tipi ve genetik dökülmeler dışında finasterid hiçbirşeye yaramaz kullanma senin tek derdin hipotiroidi olayını çözmek olsun saçlarını döken şey o genetik fasafiso yok sende
Allah büyük.

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Mart 2025, 03:45:28 »
Hocam onun için düzenli ilaç kullanıyorum ama şöyle bi durum var o ilaç gün içindeyken tiroid değerimi yükseltiyor ama geceleri muhtemelen düşük kalıyoe çünkü kontrol için her kan verdiğimde sabahları tiroid değerim epey normalin altında oluyor

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 02 Mart 2025, 04:03:33 »
Hocam onun için düzenli ilaç kullanıyorum ama şöyle bi durum var o ilaç gün içindeyken tiroid değerimi yükseltiyor ama geceleri muhtemelen düşük kalıyoe çünkü kontrol için her kan verdiğimde sabahları tiroid değerim epey normalin altında oluyor
tiroid hakkında pek bi bilgim yok ama dolaylı yoldan diffuse thinninge yol açtığı gayet bariz bi şekilde ortada çoğu bunu genetik dökülmeyle karıştırıyor ama öyle değil
Allah büyük.

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 02 Mart 2025, 14:53:39 »
Hocam bi de bende retrograde alopecia denen dökülme var kulaküstü ve ense kısımlarım inanılmaz dökülüyor ve kopuyor ama araştırdığım gördüğüm kadarıyla  bi yerde durabiliyor bu ama diffuse thinning sıkıntı direkt komple tüm saçı vuruyor bölgesel değil ama iyi yanı genetik dökülme yoksa kurtarma şansı var ama nasıl bulamıyorum var mıdır tavsiyeniz vakım yağı vb ürün olarak

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Mart 2025, 16:37:39 »
Hocam bi de bende retrograde alopecia denen dökülme var kulaküstü ve ense kısımlarım inanılmaz dökülüyor ve kopuyor ama araştırdığım gördüğüm kadarıyla  bi yerde durabiliyor bu ama diffuse thinning sıkıntı direkt komple tüm saçı vuruyor bölgesel değil ama iyi yanı genetik dökülme yoksa kurtarma şansı var ama nasıl bulamıyorum var mıdır tavsiyeniz vakım yağı vb ürün olarak
dermatolog doktora gitmeniz lazım ama retrograd genetikten gelen bi özellik androjen hormonlar eşliğinde döker   Ama kellik dereceniz ileri seviye değilse retrograddan cokta korkmanıza gerek yok ekim derdiniz olmayacağı için diyorum
Allah büyük.

Facebook Twitter Instagram