Gönderen Konu: 19 yaşındayım saç dökülmesi sorunu yaşıyorum  (Okunma sayısı 641 defa)

Anubis

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
15 yaşımdan beri saçlarım dökülüyor genetik olarak bütün sülale kel, 30 yaşındaki kuzenlerim bile kel ablamda bile erkek tipi saç dökülmesi var. geçen sene minoxil kullandım yaklaşık 9 ay sonra bıraktım bu yaz 4 seans prp yaptırdım bemix bepantol evigen ampullerini karışıtırıp kullandım 2 paket xpecia kullandım lakin bi sonuç saç kalinlasmasindan öte bir sey farketmedim, suan dermastamp+saç masajı yapıyorum günlük 40 tel civarı dökülmem var fine başlamayı düşünüyorum haftada 3 kez 1mg şeklinde düşüncelerenizi ve fikirlerinizi bekliyorum

Anubis

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 19 yaşındayım saç dökülmesi sorunu yaşıyorum
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2025, 18:18:06 »
saçlarım yağlı ve ışık altında fotoraflar

Anubis

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2025, 18:18:38 »
.

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2025, 01:01:24 »
15 yaşımdan beri saçlarım dökülüyor genetik olarak bütün sülale kel, 30 yaşındaki kuzenlerim bile kel ablamda bile erkek tipi saç dökülmesi var. geçen sene minoxil kullandım yaklaşık 9 ay sonra bıraktım bu yaz 4 seans prp yaptırdım bemix bepantol evigen ampullerini karışıtırıp kullandım 2 paket xpecia kullandım lakin bi sonuç saç kalinlasmasindan öte bir sey farketmedim, suan dermastamp+saç masajı yapıyorum günlük 40 tel civarı dökülmem var fine başlamayı düşünüyorum haftada 3 kez 1mg şeklinde düşüncelerenizi ve fikirlerinizi bekliyorum
yaşına bağlı bilmiyorum ama 19 falan isen dutasteride öneririm kellik çok agresif sizde
(Topical) Ketoconazole shampoo %2 (dht)
(Topical) finasterid %0.050 4 ml + Biotin Keratin (diffuse thinning) (Dht)
(Topical) IGF-FGF-KGF-VEGF (büyüme faktörü)
(Topical) Castor oil (Hint yağı) (pgd2)
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2025, 16:45:12 »
Finasteride ben çok korkuyorum şahsen benimde ailede kel olmamasina rağmen dökülüyor  geçen sene yks'ye gireceğim zaman odak problemi için arcalion diye bir ilaç kullanmıştım sorsan kimse yan etki görmemiştir ama. Bende bi yan etkiler yaptı  ereksiyon bozukluğu depresyon mide yanması vsvs sende Foruma bakıp "ben de yan etki yapmadı " Diyenlerin gazına gelme erkekte 21 yaşına kadar devam ediyor büyüme gelişme Çağı  aşırı agresif günde 100 den fazla saçını her çektiğinde saç geliyorsa o zaman çok düşük. Dozlarda başla isersen

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2025, 05:19:42 »
Finasteride ben çok korkuyorum şahsen benimde ailede kel olmamasina rağmen dökülüyor  geçen sene yks'ye gireceğim zaman odak problemi için arcalion diye bir ilaç kullanmıştım sorsan kimse yan etki görmemiştir ama. Bende bi yan etkiler yaptı  ereksiyon bozukluğu depresyon mide yanması vsvs sende Foruma bakıp "ben de yan etki yapmadı " Diyenlerin gazına gelme erkekte 21 yaşına kadar devam ediyor büyüme gelişme Çağı  aşırı agresif günde 100 den fazla saçını her çektiğinde saç geliyorsa o zaman çok düşük. Dozlarda başla isersen
kellik geni almışsın sülalede olmasa bile büyük büyük atalarından geçmiş saçlarında incelme var bu demek DHT hormonu saç köklerini öldürüyor 5/10 sene içinde bölgesel açılmalar belirginleşicek
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2025, 05:23:32 »
.
özellikle kenar kısmında ciddi bi minyatürleşme incelmesi var orası tahminimce 2-3 sene dayanmaz hormon bozucularda etki etmez orda ama tepeyi kurtarabilirsin topikal finasterid kullan
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Anubis

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2025, 20:24:38 »
Fine başladım ilk hafta 2 tane aldım ertesi hafta 1.tabletide içtim şuana kadar herhangi bir etki görmedim 100tel civarı dökülmeyi geçen 2 sene görmüştü şuan günlük 40 30 civarı ama yeni saç çıkmalarım acayip fazla, dökülen saçlarımın çoğu suanki saçımın uzunluğundan küçük 2 ay sonrada minoxile başlamayı düşünüyorum eğer finasteridden yan etki görmezsen yanlarım minyatürleşmiş demişsiniz o ben 15 yaşımdan beridir öyleydi belkide orayada yarar finasterid

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2025, 20:51:17 »
kellik geni almışsın sülalede olmasa bile büyük büyük atalarından geçmiş saçlarında incelme var bu demek DHT hormonu saç köklerini öldürüyor 5/10 sene içinde bölgesel açılmalar belirginleşicek
büyük ataların birkaçının fotoğrafına ulaştım 55 den önce kellik yok  baba tarafında hiç kel yok dedemin saçlarını yıkayıp gömmüşler ayrıca saç dökülmesi%50 insanin kendi elindedir benim Seyrelmenin çoğunluğu kendi aptallığım
olur olmadık diyetler günde 2 paket sigara sağlıksız beslenme herşeyi stres yapıp kafaya takma vsvs şuanda da düzeltmeye Calısıyorum sigarayı bıraktım az cok yediğime dikkat ediyorum yakın zamanda doktora gidip kan tahlili vereceğim  sağlık sigortasında sıkıntı çıktı çıkmasa hemen gideceğim de bakalım hayırlısı

Abdullah can

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2025, 01:21:06 »
Doktora git kan tahlili yaptir
D vitamini b vitamini demir vitamini
Mümkünse özele git devlet hastanesi adam gibi bakmıyor umurlarinda değilsin d vitaminin çok düşük adam bana yazmadı kendim belirttim yani doktor andaval

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2025, 01:24:59 »
büyük ataların birkaçının fotoğrafına ulaştım 55 den önce kellik yok  baba tarafında hiç kel yok dedemin saçlarını yıkayıp gömmüşler ayrıca saç dökülmesi%50 insanin kendi elindedir benim Seyrelmenin çoğunluğu kendi aptallığım
olur olmadık diyetler günde 2 paket sigara sağlıksız beslenme herşeyi stres yapıp kafaya takma vsvs şuanda da düzeltmeye Calısıyorum sigarayı bıraktım az cok yediğime dikkat ediyorum yakın zamanda doktora gidip kan tahlili vereceğim  sağlık sigortasında sıkıntı çıktı çıkmasa hemen gideceğim de bakalım hayırlısı
bu tip dökülme androjenik alopesi diğer hiç bi saç dökülmesi türü böyle olmaz
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Nisan 2025, 12:34:20 »
bu tip dökülme androjenik alopesi diğer hiç bi saç dökülmesi türü böyle olmaz
sen benim açtığım konuya bakıp mı söyledin yoksa bu arkadaşın saçlarına mı?

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 02 Nisan 2025, 19:37:57 »
sen benim açtığım konuya bakıp mı söyledin yoksa bu arkadaşın saçlarına mı?
anubis isimli arkadaşın saçlarını kast ettim
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 02 Nisan 2025, 20:10:33 »
anubis isimli arkadaşın saçlarını kast ettim
haa bende benim konumdan bahsediyorsun sanmıştım o arkadaş zaten bahsetmiş ailemde herkes kel diye benim durum daha farklı'da hocam evham ediyorum sürekli

brakarr

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 13 Nisan 2025, 02:15:58 »
Hocam ne yapıyorsan yap ama şunu bilerek hareket et şuan saç şeklini değiştirirsin birşey yaparsın bir şekilde idare edersin ama aradan 2-3 sene geçince hiç geri dönülemez bir hal alıyor ağır psikolojik sorun yaşatıyor benimde 19 yaşımdan beri dökülüyor şuan yapabileceğin en iyi şey dht blocker kullanmak yani finasteride ve dutasteride gibi. Yaşın genç olduğu için doktora falanda bir danış doktor kontrolünde kullan. Aradan 2-3 sene geçince çok pişman olursun kullanmadığına yani bende öyle oldu
  • Yaşınız 20

Facebook Twitter Instagram