Gönderen Konu: Avodart Dutasteride başlıyorum  (Okunma sayısı 286 defa)

Dusage

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Avodart Dutasteride başlıyorum
« : 12 Nisan 2025, 20:50:05 »
Herkese selam , 20 yaşındayım yaklaşık 9 ay önce başladı saç dökülmem ve çok fazla dökülüyor geçtiğimiz yazdaki saçlarımdan eser yok hacim kalınlık çok güçsüzleşti saçlarım başlangıçta herkes gibi youtubedan googledan fayda bulmaya çalıştım ama erkek tipi olduğu icin hicbir sey çare etmedi pazartesiden itibaren avodart kullanmaya başlıyorum beni çok etkileyen bir yan etkisi olmaz ise de uzun yıllar kullanmak istiyorum.
Kullananların ne gibi tavsiyeleri var? Düzenli olarak spor yapıyorum yürüyüş ve koşu da yapıyorum üstüne rutinimde ne gibi şeyler degistirmeliyim? Veya ek olarak hangi takviyeleri almam gerek yardımcı olur musunuz?

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Avodart Dutasteride başlıyorum
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2025, 11:52:16 »
İlaç için cok erken tavsiye etmiyorum ama ben kararlıyım ne derseniz boş dersen bir sey diyemem psikolojini anlıyorum elbette başlarsan da finasla başla güçlü silahlar cephede hemen kullanılmaz yine de yaşın itibariyle tavsiye etmiyorum gelisme çağındasın çünkü
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Dusage

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2025, 23:10:21 »
Gerçekten kötü bir psikolojideyim sanki en önemli şeymiş gibi hissettiriyor şuanda aklım ve rahat ol takma kafaya gibi tavsiyeler yardımcı olmuyor bir sorum var biliyorsanız tedaviye minoxidil ve avodart la başlarsam minoxil bıraktıktan sonra avodart devam etsem minoxilin getirdiği saçları koruyabilir miyim yoksa dökülür mü ? Sonuç olarak takviye ile dht mi minimuma indiriyorum minoxidil topical uygulanıyor ama döken şey içerden dht hormonu degil mi?

Saymın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2025, 00:39:00 »
Gerçekten kötü bir psikolojideyim sanki en önemli şeymiş gibi hissettiriyor şuanda aklım ve rahat ol takma kafaya gibi tavsiyeler yardımcı olmuyor bir sorum var biliyorsanız tedaviye minoxidil ve avodart la başlarsam minoxil bıraktıktan sonra avodart devam etsem minoxilin getirdiği saçları koruyabilir miyim yoksa dökülür mü ? Sonuç olarak takviye ile dht mi minimuma indiriyorum minoxidil topical uygulanıyor ama döken şey içerden dht hormonu degil mi?

Uzun yıllardır avadort kullanmış ve hemde her türlü şekilde günlük kullandım- 3 günde bir kullandım-gün aşırı kullandım- haftada 2 gün ve bazen bırakmış biri olarak kesinlikle tavsiyem sakın ama sakın günlük olarak başlama. Ve sakın minoxil kullanma
Tavsiyem ketakonazol(3 günde bir)- haftada 3 gün dut sonraları 2 ye indir- haftada 2 gün derma biri 0.05 biri 0.1-biotin-çinko- temiz bir şampuan kerastase gibi- ve haftada 5 gün ağırlık antrenmanı - bulk definasyon farketmez haftada en az 150 dk kardiyo
  • Yaşınız 27

Dusage

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2025, 00:46:11 »
Uzun yıllardır avadort kullanmış ve hemde her türlü şekilde günlük kullandım- 3 günde bir kullandım-gün aşırı kullandım- haftada 2 gün ve bazen bırakmış biri olarak kesinlikle tavsiyem sakın ama sakın günlük olarak başlama. Ve sakın minoxil kullanma
Tavsiyem ketakonazol(3 günde bir)- haftada 3 gün dut sonraları 2 ye indir- haftada 2 gün derma biri 0.05 biri 0.1-biotin-çinko- temiz bir şampuan kerastase gibi- ve haftada 5 gün ağırlık antrenmanı - bulk definasyon farketmez haftada en az 150 dk kardiyo
Sonucundan memnunmusunuz şuanda tepem açıldı ve alnımın üzerinde de kayıplar gözle.görülüyor artık

Saymın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2025, 00:52:09 »
Sonucundan memnunmusunuz şuanda tepem açıldı ve alnımın üzerinde de kayıplar gözle.görülüyor artık

İlk konuma bakabilirsin dönorum yetersiz diye açtığım oradan saçlarımın tamamen kapandığı ve fön çekmeye başlayıp sprey vuracak halde geldim. Şuan ilk haline nerdeyse geri döndüm. Beni mahveden minox oldu ve başla bırak çok yaptım. Ben hiç bir şekilde ilaç taraftsrı değilim. Bir hormonu basıkılayıp ya işte bende hiç yan etki olmadı demek imkansız. Farkına varmasan bile içinde bir şeyler değişiyor. Bunu moralin bozulsun diye söylemiyorum. Neye başladığını bil diye . Ben haftada 3 kez kullanırken herhangi bir yan etki almadım. 6 ay boyunca günlük kullanınca yan etkiler kendini hissetirdi bıraktırdım. Haftada 3 kez kullandığım zaman minox da kullandığım için sana tek onun etkili olduğunu söyleyemem. Ancak saç dökülmemi baya baya durdurdu. Eğer dökülmen tepe noktası  olup donöre doğru inmemişse bence hiç bulaşma . Fotoğraf atma şansın varsa sana yol haritası söyleyebilirim. Dilersen uygularsın
  • Yaşınız 27

Dusage

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2025, 14:26:03 »
İlk konuma bakabilirsin dönorum yetersiz diye açtığım oradan saçlarımın tamamen kapandığı ve fön çekmeye başlayıp sprey vuracak halde geldim. Şuan ilk haline nerdeyse geri döndüm. Beni mahveden minox oldu ve başla bırak çok yaptım. Ben hiç bir şekilde ilaç taraftsrı değilim. Bir hormonu basıkılayıp ya işte bende hiç yan etki olmadı demek imkansız. Farkına varmasan bile içinde bir şeyler değişiyor. Bunu moralin bozulsun diye söylemiyorum. Neye başladığını bil diye . Ben haftada 3 kez kullanırken herhangi bir yan etki almadım. 6 ay boyunca günlük kullanınca yan etkiler kendini hissetirdi bıraktırdım. Haftada 3 kez kullandığım zaman minox da kullandığım için sana tek onun etkili olduğunu söyleyemem. Ancak saç dökülmemi baya baya durdurdu. Eğer dökülmen tepe noktası  olup donöre doğru inmemişse bence hiç bulaşma . Fotoğraf atma şansın varsa sana yol haritası söyleyebilirim. Dilersen uygularsın
Ilk mesajımın altında 4 tane fotoğraf eklemiştim gözükmüyor mu ? Yeni oldugum icin forumu kullanmayı pek bilmiyorum

Saymın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2025, 12:18:49 »
Ilk mesajımın altında 4 tane fotoğraf eklemiştim gözükmüyor mu ? Yeni oldugum icin forumu kullanmayı pek bilmiyorum

Dostum bu saç açılacak ama anladığım kadarıyla donöre doğru inmeyecek . Eğer kan değerlerin normal ise ve genetik dökülmen varsa ileride çok daha agresif dökülmeler yaşayacaksın. Dut fin çok ince bir seçim. Dediğim gibi sende ve psikolojinde bitiyor iş. Bu ilacı kullanırsan saçın baya iyi hale gelebilir ama senden götüreceklerini de iyi analiz etmen gerekiyor. Sana tavsiyem ilk derma+ xpecia+ketakonazol+ ve vitamin takviyeleri ile başlamak olacaktır. dut finden daha ağır bir ilaç. Dökülmem ve açıklığım senin gibi olsaydı muhtemelen fin ile başlardım. Eğer kullanacaksan hayatına kesinlikle sporu ve dengeli beslenmeyi sok. Gerçekten bu forum da bunun üstüne yeterince durulmadığını düşünüyorum. Reddite vs kullanıcılar spordan çıkmıyor aydan aya cheat yapıyor bizim buradaki 40 yaşındaki abilerimiz(!) aç karna sigarayla güne başlayıp karbonhidrat ağırlıklı ne kadar pis yemek varsa yiyior 3. tatlıyı gömüp hareketsiz geçen gününe bir gün daha ekliyor. Sonra diyor ki bende niye ilaç etki etmedi ben de niye bu kadar fazla yan etki yaptı. Bunlara da dikkat etmeni tavsiye ederim. Ama yine de benim tavsiyem yaşın geç dökülmeyi tolere edebildiğin kadar tolere et. Kimyasala bulaşma. Ekim yaptır.
  • Yaşınız 27

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2025, 00:46:54 »
Dutasterid finasteridden daha az hormon dalgalanmasına yol açıyor o yüzden yan etkileri hem daha az hem saç dökülmesinde daha etkili başlaman güzel olmuş.  Fakat karaciğerlerde daha fazla ilaç yükü bindiriyor ast ve  alt testlerini yaptırmanı tavsiye ederim ayda bir
(Topical) Ketoconazole shampoo %2 (dht)
(Topical) finasterid %0.050 4 ml + Biotin Keratin (diffuse thinning) (Dht)
(Topical) IGF-FGF-KGF-VEGF (büyüme faktörü)
(Topical) Castor oil (Hint yağı) (pgd2)
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Btstm

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2025, 16:35:30 »
İlaç için cok erken tavsiye etmiyorum ama ben kararlıyım ne derseniz boş dersen bir sey diyemem psikolojini anlıyorum elbette başlarsan da finasla başla güçlü silahlar cephede hemen kullanılmaz yine de yaşın itibariyle tavsiye etmiyorum gelisme çağındasın çünkü

Hocam ben 26 yaşındayım saçlarım 1 yıldır çok agresif şekilde dökülüyor. Alnımım sağ sol tarafı içeriye doğru açılıyor tepe bölgeside gidiyor saç çok inceldi hacimsizleşti yani iş çok ciddi.

Fin mi başlamalıyım yoksa dut mu? Hafta da 3 gün dut alsam faydalı olur mu ve yan etkileri daha az mı yaşarım? Birde androvium köpük kullanmak istiyorum minoksil içeriyor. Birde hair forte var aklımda.

Sizce xpecia yada aga e tablet ile beraber hair forte mi kullanayım yoksa direkt dutasterid ve minoksil mi kullanayım ne dersiniz? Birde yüksek oranda balık yağı biotin ve çemen otu içeren takviye var bunun hakkında ne düşünürsünüz?

Beni dut yada finin korkutma sebebi meme dokumu büyütür mü düşüncesi.

Btstm

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2025, 16:38:43 »
Dutasterid finasteridden daha az hormon dalgalanmasına yol açıyor o yüzden yan etkileri hem daha az hem saç dökülmesinde daha etkili başlaman güzel olmuş.  Fakat karaciğerlerde daha fazla ilaç yükü bindiriyor ast ve  alt testlerini yaptırmanı tavsiye ederim ayda bir

Hocam saçlarım 1 yıldır çok döküldü ve çok açıldı. Ama hala tam olarak kelleşen bir bölge yok güçsüz zayıf kıllar var alnımda ve tepemde yani hala şans var diye düşünüyorum.

Sizce hafta da 3 gün dutasterid ile başlasam nasıl olur? Birde yanında androvium köpük kullanmak istiyorum minoksil içeren. Meme dokumda büyüme felan yapar mı en çok korktuğum bu

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2025, 19:17:22 »
Hocam saçlarım 1 yıldır çok döküldü ve çok açıldı. Ama hala tam olarak kelleşen bir bölge yok güçsüz zayıf kıllar var alnımda ve tepemde yani hala şans var diye düşünüyorum.

Sizce hafta da 3 gün dutasterid ile başlasam nasıl olur? Birde yanında androvium köpük kullanmak istiyorum minoksil içeren. Meme dokumda büyüme felan yapar mı en çok korktuğum bu
ya meme dokusundaki büyümeyi finasteride yada dutasteride doğrudan yapmaz. ilk önce dhtyi bloklar dht bloklanınca testosterone formunda kalır dönüşmez, dönüşmeyince testosteron aromataz enzimiyle östrojen(kadınlık hormonu)e dönüşür buda jinekomasti,feminenleşme gibi yan etkiler doğurabilir. normalde dht bloklanınca sadece depresyon,dikkat eksikliği,libido düşüklüğü deneyimlenir oda az sayıda kullanıcıda görülüyor genelde yan etkiler 3.4 aydan itibaren cıkabiliyo
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Btstm

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 21 Nisan 2025, 20:50:31 »
ya meme dokusundaki büyümeyi finasteride yada dutasteride doğrudan yapmaz. ilk önce dhtyi bloklar dht bloklanınca testosterone formunda kalır dönüşmez, dönüşmeyince testosteron aromataz enzimiyle östrojen(kadınlık hormonu)e dönüşür buda jinekomasti,feminenleşme gibi yan etkiler doğurabilir. normalde dht bloklanınca sadece depresyon,dikkat eksikliği,libido düşüklüğü deneyimlenir oda az sayıda kullanıcıda görülüyor genelde yan etkiler 3.4 aydan itibaren cıkabiliyo

İşte o ihtimal beni korkutuyor hocam. Jino olmak istemiyorum bir de bu kelleşmenin üstüne. Xpecia ve minoksil kullansam nasıl olur sizce? Birde minoxille birlikte hair forte kullansam?

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 22 Nisan 2025, 00:30:32 »
İşte o ihtimal beni korkutuyor hocam. Jino olmak istemiyorum bir de bu kelleşmenin üstüne. Xpecia ve minoksil kullansam nasıl olur sizce? Birde minoxille birlikte hair forte kullansam?
ketokonazol kullan xpeciadan daha etkili xpeciada jinekomasti yapabilir östrojen türevi var içinde
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Btstm

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 22 Nisan 2025, 12:37:16 »
ketokonazol kullan xpeciadan daha etkili xpeciada jinekomasti yapabilir östrojen türevi var içinde

Hocam bugün doktora gittim aga-e tablet minoksil sprey ve ketoral şampuan verdi.
Finasteride hemen başlamayalım yan etkileri olabilir dedi. Ne düşünüyorsunuz faydası olur mu bunların

Facebook Twitter Instagram