Finasterid yanlı tedaviden uzaklaşıp direkt fibrosis üzerine yoğunlaşmışsın ama bir sorum olacak benim agresif bir şekilde döküldü ve hala diffus thinning devam ediyor bunu engellemek için finasterid alternatifi ne kullanabilirim ki dediğin gibi ilaçlar hala deneme aşamasında ve erkenden alıp kullanmak da büyük bir risk.
Zaten sınava 18 gün kaldı stres ister istemez tavan seviyede sınav sonrası finasterid kullanmayı planlıyordum ve ayrıca ben de sporla çok değil ama 1 yıl uğraştım, spor vücuda strest yükleyip büyümeyi tetikliyor çok basit mekanizma ama kafa olarak da çok rahatlatıyor yani stresi azaltıyor ve bacak antrenmanları testosteron ve libidoyu artırıyor aslında burada kazanç mı var yoksa kayıp mı bir de mastürbasyon ve cinsel sağlık hakkında bilgilendirebilir misin beni çünkü mastürbasyon bağımlılığının saça ağır kötü etki ettiğini düşünüyorum benden daha bilgili olduğun için sana sormak istedim.Cevaplarsan çok sevinirim ve yaptığın çalışma gerçekten takdire şayan helal olsun.
cinsel sağlık hakkında pek bi bilgim yok fakat finasteride başladıysan alper arkadaşımızın dediği gibi sürekli hormon tahlillerine baktırmalısın hormonlarda sorun varsa kesmelisin yan etkiler bundan kaynaklı östrojen dengesizliği varsa bitmiştir zaten finasterid kesilir feminenleşmeye yol açar ve östrojenin yüksekliği erkeklerde kısırlığa yol açabilme ihtimali mevcut yağ oranın yüksekse düşür östrojen yağlarda çokça bulunan bi hormon ,
Benim tedavi edişimde sana önerebileceğim
Setipiprant (pgd2 atıcı)
Clobetazol şampuan & losyon (çok güçlü bi iltihap önleyici çok kullanmamak kaydıyla steroid bu)
Allerset damla (pgd2 atıcı)
Ketokonazol (iltihap atıcı + hafif antiandrojen)
Diclofenac jel (iltihap atıcı)
Tretinoin
Bunların hepsi çok etkili ilaçlardır dikkatli kullanmakta fayda var dht ile uzaktan yakından alakaları yok hepsi iltihabı atmada çalışır dökülmeyi durdurmada çalışır saç çıkarmak istiyosan önce saldırıyı engellemek sonra kan akışına odaklanmalısın dermaroller prp lazer terapisi masaj benim önerim minoxa gerek yok
Dht iltihapla çalışır zaten iltihapta saç derisinde betonlaşmaya sebep olur en son evrede fibrozlaşma bunuda pirfenidon çok güçlü bi şekilde tersine çeviriyor norwood 6-7 de bile dutasteridden fayda görmeyen kişiler bu etkenden görebilir benim kanımca