Saf finasterid tozu temin edip adam gibi topikal cozelti hazirlamak yerine proscar tableti havanda tokmakla dovmeye ya da alkol/propilen glikolun icinde cozmeye calisana kim olursa olsun ben guvenmem.
Eczaci degiliz ama pratik kimya bilgimiz var cok sukur. Majistral eczacida saf finasterid tozu olmayacak da rahmetli dedemde mi olacak, ne anladim ben o isten?

Bunlar ayni mantikla topikal minoxidil hazirlarken minoxidil tozunu saf olarak almak yerine piyasadaki serumlardan temin etmeleri lazim.
Her seyden once cozelti homojen olmali. Suspansiyon olabilir eger tam karismaz ise. Ilaclarda sadece etken madde yok. Mesela laktoz monohidrat var.
10gr saf finasterid tozu piyasada yaklasik 3000tl diye biliyorum. 10g toz ile 100 tane 100ml'lik %0.1 finasteride cozeltisi hazirlanabilir. Evet 100 tane. Belki omurluk. Propilen glikol, etanol, saf su ve finasterid tozu, hidroalkolik cozelti icin. Bu kadar.
Ismini ve fiyatini vermeyecegim, genel konusuyorum fakat bir eczaci olarak siz fahis fiyat cekip ustune eczaci dahi olmayan benim kadar titiz olamayacaksaniz bu majistral eczaciligi birakin arkadas. Gidin kutuda ilac satin adam gibi. Topikal cozelti hazirlayip fahis fiyat cekiyorsaniz o isin hakkini fazla fazla vermeniz lazim. Ben kendim hazirlasam adam gibi fin tozu ile maliyeti 100tl'ye ya geliyor ya gelmiyor 100ml icin. Ham maddenin temini icin gerekli kargo parasi dahi eklense 200tl'yi gecmeyecek belki.
Saygilar.