Gönderen Konu: Asuman Hair 02.04.2026 4200 Greft Yaş 25  (Okunma sayısı 629 defa)

doctorx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Asuman Hair 02.04.2026 4200 Greft Yaş 25
« : 03 Nisan 2026, 14:45:44 »
Öncelikle bu formu açan Hintell'e ve zamanını ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Formu 2-3 ay önce keşfettim ve ismini hem burda çok görmemden hem de tanıdığımın tavsiyesi ile Asuman Hair'de saç ekimi yaptırmaya karar verdim.

Normalde ilk görüşmemizi Ocak ayında yapmıştık fakat vitamin değerlerimin düşüklüğünden ve saçlarımın güçsüzlüğünden kaynaklı Asuman Hanım biraz güçlendirmemiz gerektiğini söyledi. Bu süre zarfında Prozinc şampuan, Prozinc losyon, demir vitamini, D vitamini ve B12 vitamini kullandım. Değerlerim referans aralıkları içerisindeydi ama Asuman hanım biraz daha yükseltmemizin daha iyi olacağını söylemişti. 1,5 ay kullanıp Asuman hanım ile tekrar iletişime geçtik. Değerlerim yükseldiği için ve saçlarım güçlendiği için 2 Nisan için randevu oluşturduk.

Sabah Enes Bey ve Zehra Hanım güleryüzleriyle beni karşıladılar. Operasyon sürecinden başından sonuna kadar çok güzel ilgilendiler sohbet ettiler hepsine çok teşekkür ediyorum. Melike Hanım ve Asuman hanım da aynı şekilde hepsi çok iyi insanlar çok çok teşekkür ediyorum. Hepsinin eline emeğine sağlık.

08:30 gibi başlayan işlem akşam 20:45 gibi son buldu. Acı eşiğim normalde düşük değildir ama anestezi kısmı bayağı can yakıcıydı benim için. Onun haricinde can acıtan herhangi bir şey yoktu. Operasyonun güzel geçtiğini, bundan sonraki süreçte dikkat etmem gerektiği söylendi. Sabırla bekleyip ilerleyişi göreceğiz.

Not olarak söyleyeyim; İlk görüşmemizde DHT testim referans aralığının altında çıktığı için (70) Asuman hanım endokrinolojiye yönlendirdi. Tekrar testesteron testi oldum DHT sonucu çıkmadı. Diğerleri referans aralığında çıktı. Mevcut saçlarımı korumak için Finasteride kullanmayı düşünüyorum ve bunu Asuman Hanıma da söyleyeceğim. Minoxil kullanma taraftarı değilim hem uğraştırıcı olduğundan hem de bırakıldığında eski hâline gelmesinden dolayı.

Saç ektirmeden bir önceki günün (1 Nisan) fotoğraflarını ekliyorum.

doctorx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Asuman Hair 02.04.2026 4200 Greft Yaş 25
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2026, 14:48:54 »
Bugün ilk yıkamamı merkezde gerçekleştirdim. Güncel hâli bu şekilde. Donör bölgem ağrıyor ve yüzüme şişlik indi. Buz takviyesi yapacağım yüzüm için şu anlık bir sıkıntı yok.
Tek zorlayan şey sırt üstü yatıyor olmak. Normalde hiç sırt üstü yatamam. Gün boyu 1.5 saat uyuyabildim sadece.

2. Gün fotoğraflarımı ekliyorum ve değerli yorumlarınızı da bekliyorum

Kullanmam gereken şeyleri pdf hâlinde bana attılar aklıma gelenleri buraya yazayım.
Fito krem
Xpecia
Lactoferrin assos
Dolarex
Coraspirin
Prednol
Monodox antibiyotik
Konazol şampuan-Prozinc Şampuan

kellerabi

• Full Member
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2026, 04:19:42 »
Saç ekimin hayırlı olsun hocam. Gayet güzel bir planlama görünüyor.

Ben dht konusuna takıldım. Hiçbir baskılayıcı kullanmadan 70 çıkması garip geldi.

Senin saç dökülmen androgenic alopecia olmayabilir mi?

Ne zaman kaybetmeye başladın saçlarını? Ailedeki erkeklerin saçları nasıl?

doctorx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2026, 12:43:24 »
Saç ekimin hayırlı olsun hocam. Gayet güzel bir planlama görünüyor.

Ben dht konusuna takıldım. Hiçbir baskılayıcı kullanmadan 70 çıkması garip geldi.

Senin saç dökülmen androgenic alopecia olmayabilir mi?

Ne zaman kaybetmeye başladın saçlarını? Ailedeki erkeklerin saçları nasıl?

Çok teşekkür ederim. İnan onu Asuman hocayla biz de anlamadık. Hormonlar gün içerisinde çok dalgalanıyormuş. Düşük olduğu zamana denk gelmiş olabilir dendi. O yüzden 2. kez testi verdim 11 gün oldu ama henüz sonuç çıkmadı.

Ailemdeki insanların da saçları döküldü ama yaşları var. 25 yaşlarındayken bayağı gür saçları vardı hepsinin. Benim saçlarım 2 sene içerisinde döküldü özellikle 6 ay içerisinde dehşet döküldü sebebini bilemiyorum.

Hodrimeydan41

• Full Member
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2026, 14:30:34 »
öncelikle dht hormanu herkeste farklıdır bende 2.5 yıldan berı fınas dutasterıd kulanmama rağmen en ust sınırda cıktı dht seviyeside tek başına etken değildir şaçtaki kökün Androjen Reseptörler ne kadar algılamasıda önemlidir birsinin 800 çıkar ama Androjen Reseptörler yuzde 10 algılar bırısı 300 çıkar Androjen Reseptörler yuzde 90 algılar ve daha çok dökülür  kişiden kişiye değişir sabah verildiyse kan testleri  testestron en yuksek olduğu için dht hormanıda sabahları yüksek çıkabilir asuman hanım bu vitamin ve hormanları bakan iyi ekimcilerden finasterid kullanman senın yarına hem ekılen saçların daha kalın çıkmasına ve kendı saçlarının koruması için finasterid lazım gibi tabi karar senin

doctorx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2026, 15:22:19 »
öncelikle dht hormanu herkeste farklıdır bende 2.5 yıldan berı fınas dutasterıd kulanmama rağmen en ust sınırda cıktı dht seviyeside tek başına etken değildir şaçtaki kökün Androjen Reseptörler ne kadar algılamasıda önemlidir birsinin 800 çıkar ama Androjen Reseptörler yuzde 10 algılar bırısı 300 çıkar Androjen Reseptörler yuzde 90 algılar ve daha çok dökülür  kişiden kişiye değişir sabah verildiyse kan testleri  testestron en yuksek olduğu için dht hormanıda sabahları yüksek çıkabilir asuman hanım bu vitamin ve hormanları bakan iyi ekimcilerden finasterid kullanman senın yarına hem ekılen saçların daha kalın çıkmasına ve kendı saçlarının koruması için finasterid lazım gibi tabi karar senin

Açıkçası ben de finasteride kullanmayı istiyorum sonucu ne olursa olsun. Tekrardan seyrek saç görüntüsünü yaşamak istemiyorum psikoljik olarak bayağı etkiliyor. Sonuçlar çıktığında Asuman hanıma atacağım. Yalnız şunu merak ediyorum. ekimden hemen sonra mı başlamak gerekiyor yoksa ekimden 1 hafta sonra başlanması eksi duruma sokar mı beni?
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2026, 09:21:01 Gönderen: doctorx »

kellerabi

• Full Member
« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2026, 17:17:19 »
Bunlar çok küçük detaylar. Büyük fark yaratmaz, takılma. Ne kadar erken başlayıp düzenli kullanırsan o kadar iyi. Fakat strese sokma kendini büyük bir şey kaçırmıyorsun 1 ayla.

doctorx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2026, 17:28:19 »
Bunlar çok küçük detaylar. Büyük fark yaratmaz, takılma. Ne kadar erken başlayıp düzenli kullanırsan o kadar iyi. Fakat strese sokma kendini büyük bir şey kaçırmıyorsun 1 ayla.

Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2026, 23:31:20 »
Referans değer dht için bildiğim kadarıyla 30-85 ng/dL olması gerek. Doktora danıştın mı bu durumu? Zaten fin kullanmadan evvel muhakkak doktor kontrolüyle alman gerektiği için bu hususu da danışabilirsin.
Ekim güzel saç çizgin ileriki yaşlarına uygun tasarlanmış ve sıklık güzel. Ama elbette yaş genç.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : Bugün, 01:16:00 »
Hayırlı olsun saç ekiminiz güzel sözleriniz bizi mutlu etti
Saç ekiminiz açık alan için çok güzel planlanmış açık alanda geniş saçlar zayıf
Büyük ihtimal donör telojen yani incelme oranıda yüksektir alanda geniş olduğu için + finasterid kullanmanız bu durumda faydalı olacaktır diye düşünüyorum tabi bir doktorada danışarak düşünürseniz

Bunun dışında ön çizgi tasarımı saç ekimi işçilik bence çok kaliteli duruyor
Hayırlı olsun umarım çok başrılı sonuç alırsınız
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram