Gönderen Konu: Finasteride başladım güncellenecek  (Okunma sayısı 18448 defa)

Harbi Getto

• Full Member
Ynt: Finasteride başladım güncellenecek
« Yanıtla #211 : 01 Kasım 2024, 20:07:45 »
3,5 ay oldu. Dökülen saçlar arasında 3-4 aylık saçlar var. Güncel durum bu şekilde. Dut ile başlayan Ereksiyon problemi devam ediyor.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Kurtarma ekibi

• Full Member
« Yanıtla #212 : 08 Kasım 2024, 09:43:34 »
Güncelleme yapmak istedim. Sağ şakak bölgem baya karardı tüylenmeler karardı. Sol şakakta sarı tüylenme var ama az tepe bölgemde hiç bir değişiklik yok tam anlamadım. Normalde tam tersi tepe bölgesinde daha çok etki ediyordu sanki. Hatta tepe bölgem açıklık arttı diyebilirim. Herhangi bir yan etki yok. Sadece sperm eskisi gibi kıvamda değil biraz daha sıvı. Ereksiyonda herhangi bir sorun yok sabah sertleşmeler ilk başlarda gitmişti 1 ay sonunda geri geldi. Biotin balık yağı ve d3k2 vitamini kullanıyorum. Vitaminleri kullandıktan sonra tüyler kararmaya başladı veya denk geldi bilmiyorum.

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #213 : 10 Kasım 2024, 20:33:05 »
Güncel durum:
Yeni çıkan saçlar (1-2 cm arası) çok uzamadan dökülüyor.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #214 : 10 Kasım 2024, 22:23:14 »
Güncel durum:
Yeni çıkan saçlar (1-2 cm arası) çok uzamadan dökülüyor.
bu saçların yeni saçlar olduğunu nasıl anlıyoruz, sağlıklı çıkacak eski minyatür saçlar olamaz mı
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #215 : 11 Kasım 2024, 00:26:50 »
bu saçların yeni saçlar olduğunu nasıl anlıyoruz, sağlıklı çıkacak eski minyatür saçlar olamaz mı

Yeni saç derken ucu ince, kalınlaşmaya başlarken bir an da incelip dökülen 1-2 cm arası saçlardan bahsediyorum
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #216 : 17 Kasım 2024, 09:46:34 »
Dermatologa gidip 4.ay güncellemesini yapacağım.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #217 : 18 Kasım 2024, 10:10:49 »
Güncellemeyi bekliyorum hocam. Mutlaka tiroidlerede baktırın. Ben Fin e rağmen dökülme neden durmuyor diye düşünürken tiroidlerimde sıkıntı olduğunu öğrendim bir test verin sizde bence

Kurtarma ekibi

• Full Member
« Yanıtla #218 : 18 Kasım 2024, 10:27:26 »
Hangi testleri yaptıracaksın hocam yakında bende gidiceğim. Ürolog gitmeyide unutmayın bende sperm testi de önemli.

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #219 : 18 Kasım 2024, 21:01:07 »
Güncellemeyi bekliyorum hocam. Mutlaka tiroidlerede baktırın. Ben Fin e rağmen dökülme neden durmuyor diye düşünürken tiroidlerimde sıkıntı olduğunu öğrendim bir test verin sizde bence

Troidlere baktırmıştım hocam sorun yoktu. Yarın Doktorla tekrar görüşeceğim.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #220 : 29 Kasım 2024, 18:55:13 »
Selamlar. Direkt gidişatı merak edenler kırmızı yazıdan okumaya başlayabilirler.
Malesef doktora bir türlü gidemedim. 4. Ay güncellemesi bu sebeple gecikti. Amacım doktora gidip dökülmeyle ilgili net bir cevap almak ve sonrasında güncelleme yapmaktı fakat olmadı.
Konuya girmeden önce belirteyim dökülme türümün AGA olmadığını düşünüyorum. Çünkü 6-7 ay önce kafamın her yerinde yoğun bir şekilde başlayan bir dökülmeydi. Ondan aylar öncesinde de bir hastalık geçirdim ve neredeyse 10 aydır geçmeyen öksürüğüm var. Doktorlar teşhiş koyamadı. Ben dökülmenin bununla ilgili olabileceğini düşünmüyordum fakat Telogen effluvium olma ihtimalini yeni öğrendim. Malesef bir de saçkıran'ım var :(

4.AY GÜNCELLEMESİ

Bu 4 aylık süreçte ilacı en fazla toplam 1-5 arası kullanmamışımdır. Yani aralıksız kullandım diyebilirim.
Reçetem çok değişmedi yine D3 vitamini ve Demir takviyesi aldım. D3 vitaminini günlük 1000'den 3000 iu'ye çıkardım. Damla olarak kullanmaya başladım.
Saç dökülmem devam ediyor. Dökülme eskiye göre azaldı fakat hala dökülmem var. Kulağımın üstü ve ense tarafım ciddi anlamda çok seyreldi. Yukarıda dediğim gibi bu durum kafanızı karıştırmasın benim durumum farklı olabilir.
Tepedeki saçlarımı 2'ye ayırıp tutuyorum ve tuttuğum yerden elimi orta bölgeye getiriyorum. Çok fazla kısa saç var yani yeni saçlar çıkıyor. Kafamda hala bir açıklık yok ama dediğim gibi dökülme devam ediyor.
Minox kullandığım ön bölgede ise dökülde durdu bunu sanırım 3. ay güncellemesinde demiştim. O zaman çıkan saçlar uzuyor.

YAN ETKİLERİ

-Cinsel istek konusunda yan etki yapmış olabilir fakat açıkcası hep düşüktü sadece biraz daha düşürdü.
-Sertleşme sorunum yok.
-Spermde bir gariplik yok.
-Kilo aldım ama onunda ilaçla bir ilgisi yok diye düşünüyorum.

SONUÇ

Eğer DHT kaynaklı bir dökülme değilse bile kullanmaya devam etmek istiyorum çünkü baktığımda neredeyse her erkeğin ilerleyen yaşlarda saçları seyrelmiş. Bunun önüne geçmek için mümkün oldukça kullanmak istiyorum. Yan etkisinden ya da kullanımından şikayetçi değilim.

Yakında askere gideceğim ve orada nasıl kullanacağım bilmiyorum. Minox'u reçete edebilirim fakat fin'e doktorlar reçete vermez. Fikriniz var mı bu konuyla ilgili

7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #221 : 29 Kasım 2024, 21:39:33 »
Selamlar. Direkt gidişatı merak edenler kırmızı yazıdan okumaya başlayabilirler.
Malesef doktora bir türlü gidemedim. 4. Ay güncellemesi bu sebeple gecikti. Amacım doktora gidip dökülmeyle ilgili net bir cevap almak ve sonrasında güncelleme yapmaktı fakat olmadı.
Konuya girmeden önce belirteyim dökülme türümün AGA olmadığını düşünüyorum. Çünkü 6-7 ay önce kafamın her yerinde yoğun bir şekilde başlayan bir dökülmeydi. Ondan aylar öncesinde de bir hastalık geçirdim ve neredeyse 10 aydır geçmeyen öksürüğüm var. Doktorlar teşhiş koyamadı. Ben dökülmenin bununla ilgili olabileceğini düşünmüyordum fakat Telogen effluvium olma ihtimalini yeni öğrendim. Malesef bir de saçkıran'ım var :(

4.AY GÜNCELLEMESİ

Bu 4 aylık süreçte ilacı en fazla toplam 1-5 arası kullanmamışımdır. Yani aralıksız kullandım diyebilirim.
Reçetem çok değişmedi yine D3 vitamini ve Demir takviyesi aldım. D3 vitaminini günlük 1000'den 3000 iu'ye çıkardım. Damla olarak kullanmaya başladım.
Saç dökülmem devam ediyor. Dökülme eskiye göre azaldı fakat hala dökülmem var. Kulağımın üstü ve ense tarafım ciddi anlamda çok seyreldi. Yukarıda dediğim gibi bu durum kafanızı karıştırmasın benim durumum farklı olabilir.
Tepedeki saçlarımı 2'ye ayırıp tutuyorum ve tuttuğum yerden elimi orta bölgeye getiriyorum. Çok fazla kısa saç var yani yeni saçlar çıkıyor. Kafamda hala bir açıklık yok ama dediğim gibi dökülme devam ediyor.
Minox kullandığım ön bölgede ise dökülde durdu bunu sanırım 3. ay güncellemesinde demiştim. O zaman çıkan saçlar uzuyor.

YAN ETKİLERİ

-Cinsel istek konusunda yan etki yapmış olabilir fakat açıkcası hep düşüktü sadece biraz daha düşürdü.
-Sertleşme sorunum yok.

SONUÇ

Eğer DHT kaynaklı bir dökülme değilse bile kullanmaya devam etmek istiyorum çünkü baktığımda neredeyse her erkeğin ilerleyen yaşlarda saçları seyrelmiş. Bunun önüne geçmek için mümkün oldukça kullanmak istiyorum. Yan etkisinden ya da kullanımından şikayetçi değilim.

Yakında askere gideceğim ve orada nasıl kullanacağım bilmiyorum. Minox'u reçete edebilirim fakat fin'e doktorlar reçete vermez. Fikriniz var mı bu konuyla ilgili
Üroloji doktorları finasteridi saç için kullandığına dair rapor hazırlayabiliyor bu raporuda askeriyeye veriyorsun fakat bu rapor işleriyle uğraşan doktor bulmak gerçekten zor. Devlet hastanelerine hiç gitme çünkü hazırlamaya uğraşmazlar bence ilk önce özel hastaneye gidip şansını dene veya tanıdık bir doktor falan varsa halleder.
Dökülmene gelirsek de eğer kulak üstünde ve ensede seyrelmeler daha yoğunsa bu retrograde alopecia dediğimiz dökülme tipine işarettir yani AGA. Ben hala erkek tipi kellik olduğunu düşünüyorum.

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #222 : 29 Kasım 2024, 21:40:34 »

4.AY GÜNCELLEMESİ

YAN ETKİLERİ

-Sertleşme sorunum yok.

SONUÇ

abi senin güncel saçı görmemiz mümkün mü
ilk fotolarda 5 ayda çok fazla dökülme var gibiydi bi gariplik vardı
güncelde ne durumda bi görebilsek fikir verir aslında
askerlikte sokarsın ilaçları içeri sorun olmaz ama güvenemem kendime dersen yazdır ilaç zaten kullanıyorum dersen yazarlar bence doktorlar genelde başlatan olma muhabbetine tripli oluyor
çinko
d vitamini
biotin

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #223 : 29 Kasım 2024, 23:02:11 »
abi senin güncel saçı görmemiz mümkün mü
ilk fotolarda 5 ayda çok fazla dökülme var gibiydi bi gariplik vardı
güncelde ne durumda bi görebilsek fikir verir aslında
askerlikte sokarsın ilaçları içeri sorun olmaz ama güvenemem kendime dersen yazdır ilaç zaten kullanıyorum dersen yazarlar bence doktorlar genelde başlatan olma muhabbetine tripli oluyor

Tabi güncel halini attım. Yani ben yazacaklarını düşünmüyorum özele gitsem yazar mı emin değilim boşuna para vermiş olacağım. Kafam çok karışık
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #224 : 29 Kasım 2024, 23:05:41 »
Tabi güncel halini attım. Yani ben yazacaklarını düşünmüyorum özele gitsem yazar mı emin değilim boşuna para vermiş olacağım. Kafam çok karışık

abi bi önden ön ortayı bir de elinle kaldırıp saç çizgisini atman mümkün olur mu

çinko
d vitamini
biotin

Facebook Twitter Instagram