Selamlar. Direkt gidişatı merak edenler kırmızı yazıdan okumaya başlayabilirler.
Malesef doktora bir türlü gidemedim. 4. Ay güncellemesi bu sebeple gecikti. Amacım doktora gidip dökülmeyle ilgili net bir cevap almak ve sonrasında güncelleme yapmaktı fakat olmadı.
Konuya girmeden önce belirteyim dökülme türümün AGA olmadığını düşünüyorum. Çünkü 6-7 ay önce kafamın her yerinde yoğun bir şekilde başlayan bir dökülmeydi. Ondan aylar öncesinde de bir hastalık geçirdim ve neredeyse 10 aydır geçmeyen öksürüğüm var. Doktorlar teşhiş koyamadı. Ben dökülmenin bununla ilgili olabileceğini düşünmüyordum fakat Telogen effluvium olma ihtimalini yeni öğrendim. Malesef bir de saçkıran'ım var
4.AY GÜNCELLEMESİBu 4 aylık süreçte ilacı en fazla toplam 1-5 arası kullanmamışımdır. Yani aralıksız kullandım diyebilirim.
Reçetem çok değişmedi yine D3 vitamini ve Demir takviyesi aldım. D3 vitaminini günlük 1000'den 3000 iu'ye çıkardım. Damla olarak kullanmaya başladım.
Saç dökülmem devam ediyor. Dökülme eskiye göre azaldı fakat hala dökülmem var. Kulağımın üstü ve ense tarafım ciddi anlamda çok seyreldi. Yukarıda dediğim gibi bu durum kafanızı karıştırmasın benim durumum farklı olabilir.
Tepedeki saçlarımı 2'ye ayırıp tutuyorum ve tuttuğum yerden elimi orta bölgeye getiriyorum. Çok fazla kısa saç var yani yeni saçlar çıkıyor. Kafamda hala bir açıklık yok ama dediğim gibi dökülme devam ediyor.
Minox kullandığım ön bölgede ise dökülde durdu bunu sanırım 3. ay güncellemesinde demiştim. O zaman çıkan saçlar uzuyor.
YAN ETKİLERİ-Cinsel istek konusunda yan etki yapmış olabilir fakat açıkcası hep düşüktü sadece biraz daha düşürdü.
-Sertleşme sorunum yok.
-Spermde bir gariplik yok.
-Kilo aldım ama onunda ilaçla bir ilgisi yok diye düşünüyorum.
SONUÇEğer DHT kaynaklı bir dökülme değilse bile kullanmaya devam etmek istiyorum çünkü baktığımda neredeyse her erkeğin ilerleyen yaşlarda saçları seyrelmiş. Bunun önüne geçmek için mümkün oldukça kullanmak istiyorum. Yan etkisinden ya da kullanımından şikayetçi değilim.
Yakında askere gideceğim ve orada nasıl kullanacağım bilmiyorum. Minox'u reçete edebilirim fakat fin'e doktorlar reçete vermez. Fikriniz var mı bu konuyla ilgili