Gönderen Konu: 21 yasında saç dökülmesi  (Okunma sayısı 537 defa)

Ahmet tahsin

• Yeni üye
  • *
21 yasında saç dökülmesi
« : 09 Ağustos 2025, 15:54:31 »
Merhaba abiler Saç konusunda birkac sorum var cevaplarsanız sevinirm.Saçım baya dökülüyor kafamı yıkayınca, yaglanınca kafadaki acıklıgı görünce baya canım sıkılıyor  . Ve bu aralar daha sık dökülmeye basladı . Tepe noktası ve yan taraf üst taraf baya acıldı , ön çizgim belli ama ordan da arada sac telleri elime geliyor. Ve saclarım acayip seyrekleşti . Ne yapacagımı bilmiyorum şimdi araları ektirsem sonra dökülünce tekrar bir operasyon daha mı olsam yoksa mevcut saçları korumak için minoksidil finas tarzı ilaclara mı yönelsem . Saçlarım baya gidecek belli çünkü 4 amcam kel sadece ense tarafı var babamın saclar saglam daha yeni dökülmeye basladı onunkilerde. 21 yasında oldugum için çogu ortamdan cekinir oldum çogunuz beni anlıyorsunuuzdur diye düşünüyorum zaten uzun uzun yazmaya gerek yok. Fotoların bazılarında sacım ıslak

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 21 yasında saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2025, 21:14:49 »
Dostum ,seni cok iyi anlıyorum,erken yaşta dökülme başlamış,1 ekim için donör yeterli olabilir,ancak genede zayif olduğunu söylemeliyim,yaşındaki daha 21 ektirip ileride dökülme ihtimali olan yerlerden dökülürse iyi bir goruntu olmayabilir,2.ekime ihtiyaç duyabilirsin,
O yuzden bu konu seni cok üzüyorsa bazi merkezlerle gorus fikir al,daha yakinda inceledikleri icin daha net bir planlama yapabilirler,
Ancak.her halikularda su anki saçlarını koruman icin en azninda bazi takviyeler alabilirsin xpecia yada saw palmetto,vitaminlerede baktir bence,şimdilik diyeceklerim.bundan ibaret kolay 
gelsin

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2025, 18:18:09 »
Duasterid veya finasterid kullansa ekim sonrasıda bunlara devam etse uzun yıllar koruyamaz mı bende de bu tip dökülme var hemen hemen aynı duasterid veya finasterid ile saç ekimi yapıp bu ilaçlara yan etki görmediğimiz sürece düzenli devam etsek 30-35 e kadar saç dolgunluğunu koruyabilir miyiz bilgisi olanlar aydınlatsa

Kullanıcı2333001

• Full Member
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2025, 00:15:49 »
Evet bilgisi olanlar aydınlatırsa benim için de çok iyi olur benim konumu da inceleyebilir misin rica etsem fikirlerinize ihtiyacım var

........

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2025, 03:30:59 »
Merhaba abiler Saç konusunda birkac sorum var cevaplarsanız sevinirm.Saçım baya dökülüyor kafamı yıkayınca, yaglanınca kafadaki acıklıgı görünce baya canım sıkılıyor  . Ve bu aralar daha sık dökülmeye basladı . Tepe noktası ve yan taraf üst taraf baya acıldı , ön çizgim belli ama ordan da arada sac telleri elime geliyor. Ve saclarım acayip seyrekleşti . Ne yapacagımı bilmiyorum şimdi araları ektirsem sonra dökülünce tekrar bir operasyon daha mı olsam yoksa mevcut saçları korumak için minoksidil finas tarzı ilaclara mı yönelsem . Saçlarım baya gidecek belli çünkü 4 amcam kel sadece ense tarafı var babamın saclar saglam daha yeni dökülmeye basladı onunkilerde. 21 yasında oldugum için çogu ortamdan cekinir oldum çogunuz beni anlıyorsunuuzdur diye düşünüyorum zaten uzun uzun yazmaya gerek yok. Fotoların bazılarında sacım ıslak

Dostum 1 yaş büyüksün benden sen gibiydi benimde yaşım 20 dayanamadım ektirdim çevreden dolayı bu yaşlarda saç lazım zaten napim 30 da 40 ta bu yaşlarda işe yarıyor erkekte makyaj saç sakal bence dinleme kimseyi durumun yetiyosa ektirmeni oneririm

İsmail Aydın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2025, 04:02:47 »
Erken tedavi hayat kurtarır.
Saç folikülleriniz hala ölmemiş olabilir ama minyatirüze olmuş olanları geri döndürmek bir o kadar zor. Bu foliküller dht yüzünden yıllarca besinsiz kalıp eridi. Artık gözle görülemeyecek durumdalar. Öncelikle doktora danışıp, dht engelleyici tedavisine başlaman lazım ekim yaptırsan bile bu gerek yoksa arkadaşların dediği gibi 2. ekim bile kurtarmaz.

1- dht arındırıyorsun
2- minoxidil, saçlar için yaşam dopingi foliküllerin beslenen damalarlarını genişletiyor.
3- uzun süredir besinsiz kalan saçları yoğun şekilde beslemen lazım prp ve mezoterapi. (bütçen yetiyorsa tabi)

Ek destek olarak mikro iğneleme, saç masajı, vitamin takviyeleri (eksik varsa çok önemli), hidrasyon (susuz kalıyorsan çok tehlikeli çay kahve su değildir), yaşam tarzı oksidatif stresi artırmak saç dökülmesine neden oluyor, ağır alkol, uykusuz kalmak, sağlıksız yiyecekler, saça sürülen dengesiz ürünler, boya vs. kaçın

Süreç tamamen sana kalmış tedavi kalıcı çözümü yok, fakat ekimde bu yaşta kumar, hala gerçek kökleri döndürme şansın var.
Günlük Rutin
Günde 1kez Minoxidil
Dutasterid 0.5mg
10g Kolajen
Biotin 2.5mg
170mg hyaluronik asit
1000mg  C vitamini
600mg nac
20mg çinko
24mg E vitamini
1000mg omega 3 (epa/dha)
D3-K2 1000IUx3