Gönderen Konu: 5-6 aylık Finasteride kullanımı  (Okunma sayısı 273 defa)

orkunak

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
5-6 aylık Finasteride kullanımı
« : 06 Ekim 2025, 14:28:10 »
Selam,
Geçen hafta saç ektirdim. Ekim yaptırdığım yerdeki kişi kabuk dökümünden itibaren 5-6 ay boyunca proscar kullanmamı ve bu şekilde 'kuluçka dönemindeki' greftleri güçlendirmemi salık verdi. Finastride ile ilgili ne okuduysam bunun uzun süreli (yıllar, hatta on yıllar süren) bir uygulama/tedavi olduğu ve ilacı bıraktıktan sonra elde edilen kazanımların azaldığı/kaybolduğu yönünde. Yan etkilerine hiç girmiyorum bile.
Bu şekilde 6 aylığına proscar alıp bırakmak, sonra zaman zaman 3-5 aylığına tekrar kullanmak, bırakmak mantıklı bir şey mi? Yapanlar var mı? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi duymak isterim.

Fb19071907

• Full Member
Ynt: 5-6 aylık Finasteride kullanımı
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2025, 15:30:14 »
Yan etki yaparsa bırakmak en iyisi. Yapmazsa bence uzun süre kullanabilir doktor kontrolü dahilinde. 10-15 yıl kullanıp saçlarını sorunsuz koruyan insanlar var. Haftada 3 kere ile başlayabilirsin yan etki ihtimali çok daha düşük. Bende öyle başladım 2 haftadır.
Şimdilik yan etki yok çok şükür. Kullanıp unutmak en doğrusu. Çok kafaya takınca yan etki ister istemez yapabiliyor.

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2025, 15:32:47 »
Yan etki yaparsa bırakmak en iyisi. Yapmazsa bence uzun süre kullanabilir doktor kontrolü dahilinde. 10-15 yıl kullanıp saçlarını sorunsuz koruyan insanlar var. Haftada 3 kere ile başlayabilirsin yan etki ihtimali çok daha düşük. Bende öyle başladım 2 haftadır.
Şimdilik yan etki yok çok şükür. Kullanıp unutmak en doğrusu. Çok kafaya takınca yan etki ister istemez yapabiliyor.
Doğruda çoğu kişi stresten libidosu düşerken bunu finansteride bağlıyorlar bence uzun süreli yan etki görüldüğünde bırakılması gerekiyor diye düşünüyorum

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2025, 16:10:35 »
Doğruda çoğu kişi stresten libidosu düşerken bunu finansteride bağlıyorlar bence uzun süreli yan etki görüldüğünde bırakılması gerekiyor diye düşünüyorum

Aynısını düşünüyorum birde şöyle birsey var saçları kaybetmek psikolojik olarak çok daha yipratıyor fin kullanmaktan. O yüzden yan etki yapmadığı sürece kullanmamak için bir neden göremiyorum.

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2025, 21:04:05 »
Aynısını düşünüyorum birde şöyle birsey var saçları kaybetmek psikolojik olarak çok daha yipratıyor fin kullanmaktan. O yüzden yan etki yapmadığı sürece kullanmamak için bir neden göremiyorum.
Çok haklısın kusura bakmasın kimse ama genç yasta saçlarımdan olacağıma penisimden olayım benim gibi saç konusunda çok takıntılı olan kişilerde stresten zaten kalkmıyor 20 yaşındayım finansteride değil direkt dutasteriden başladım herhangi bir yan etki görmedim gördüysemde bilmiyorum fazla kurcalamadim aleti ama ilk haftalar libidoyu çok yükseltiyor

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 07 Ekim 2025, 22:31:32 »
Mantıklı değil .bilimsel olarakta gerçekliği yok .ekim düzgün yapıldıysa ekilenler güzelce çıkar .dht ye duyarsız saçlar üzerinde finin en ufak bir etkisi yok .
Bırak dht ye duyarsızı duyarlı olan üzerinde bile yüzde 60 etkisi olan bir antiandrojenden bahsediyoruz.Dolayısıyla ekim olana etkisi sıfır buna emin olabilirsin .bilimsel kaynaklarda bunu söylüyor .bilime değilde iş bilmezlerin kafadan uydurduğu şeylere inanacaksan senin bileceğin iş.

Facebook Twitter Instagram