Gönderen Konu: Saç ekimi  (Okunma sayısı 201 defa)

baba yorgun

• Yeni üye
  • *
Saç ekimi
« : 31 Ekim 2025, 17:29:00 »
Herkese bol saçlı günler  :D Bu sitede yeniyim genelde internet sitelerinde hiç gönderi yorum vb. paylaşmam ama son bir aydır saç ekimi istemem nedeniyle deli gibi bilgi toplamaya çalışıyorum ki pişman olmayayım. Sizlere birkaç soru sormak istiyorum arkadaşlar. Öncelikle protez saç kullanıyorum iki buçuk aydır. Fakat çok sürdürülebilir gelmedi bana. Hem bakımı tutumu meşakkatli hem de pahalı. Ek olarak protezin olduğu yerde tamamen bir saç kaybım yok. Bu nedenle ekim ihtimalini ciddi olarak değerlendiriyorum. Bu süreçte iki Ekim firması ile iletişime geçtim bunlardan biri Ataşehir aviccena hastanesinde Ekim merkezi. Burada Muhammet bey adında biri ile bir referans üzerine görüştüm. Muhammet bey referansıma Ekim yapan ekibin koordinatörüymüş (aynı zamanda referansımın arkadaşı) fakat o ekip dağılmış şu an yukarıda yazdığım hastanede çalışıyormuş. Fiyat olarak normalde 80 bin fakat nakit öderseniz 35 bin dedi (Ortalama 4500 greft için safir fue tekniği ile). Fakat bir anda bu kadar fiyat düşmesi vs. bana ilginç geldi.
Diğer yer ise Batman da (Batman fue saç ekim&protez danışmanlık gibi bi internet siteleri var) bir de Instagram hesabı olarak la Garcia saç ekimi diye hesapları var. Burası için çocukluk arkadaşım referans oldu ona da dört akrabası referans olmuş. Arkadaşıma ekimi başka bir ilde gerçekleştirmişler fakat o sırada hastaneyle anlaşamadıkları için apartman dairesine benzer bir yerde yapmışlar ekimi. Arkadaşım başta endişe etmiş ama yaptırmış ve çok güzel sonuç aldı. Aynı ekibe yaptırmak için (içlerinden bazıları seyyar çalışıyor sanırım) Batman a gitmem gerekiyor fakat İstanbul'da yaşıyorum. O ekipten iletişim kurduğum kişi İstanbul'da başka kliniklerde çalışan arkadaşlarına da yönlendirebileceğini söyledi. Çok kararsız kaldım sizce bu iki durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Ek olarak Ekim merkezi öneriniz var mı?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2025, 14:15:24 »
Resimlerini eklemen gerek
Global Moderator

baba yorgun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2026, 15:25:58 »
Tekrar merhaba, ekte bulunan fotoğraflarım protez saçı yaptırmadan hemen önceki halime ait. Protez saçı 65 gün önce çıkarttım. Toplamda üç ay protez saç kullanmış oldum. Protez saç sonrası 65 gündür saçlarımı güçlendirmeye yönelik uyguladıklarım:

* Haftanın üç günü (pazartesi, perşembe, pazar) dutasteride (avodart 0.5 mg),

*Haftanın dört günü (dut kullanımından geriye kalan günler) Finasteride (Proscar 1/4),

* Haftada bir gün dermaroller (Perşembe günleri),

* Her gün bir defa 5 fıs androvium %5 topikal sprey (dermaroller uyguladığım gün sürmüyorum çünkü tahriş yapıyor)

* Haftada iki kez ketakonazol %2 şampuan,

* Günde iki defa (sabah/akşam) xpecia erkek tablet,

*Protezi çıkarttığım gün eksozom, mezoterapi ve prp yaptırdım. Ayda bir defa mezoterapi ve prp olacak şekilde devam ediyorum. 3 seans tamamladım.

Şu an topumla tüfeğimle yumruklarımla bu lanet genetik kellik ile savaşıyorum. Ne olur bilmiyorum. İlerleyen süreçte donör bölgeyi ve mevcut saçımı güçlendirerek saç ekimi yaptırmayı planlıyorum. Protez sonrası ve uyguladığım tedavide şu anki (65. gün) fotoğraflarımı da atacağım.

Aile öyküsü: Babamda kellik var ona anne tarafından geçmiş dedemin gür saçları vardı. Anne tarafımda saç dökülmesi yok. Muhtemelen babadan aldım kelliği. Şu an kendisi protez saç kullanıyor o nedenle durumunu bilmiyorum ama nw6 civarıdır tahminim.

Saç dökülmem: Araştırdığım ve anladığım kadarıyla difüz patern saç dökülmesi yaşıyorum. Saçlarım öbek öbek değil incelerek dökülüyor. Yaklaşık 5 yıldır (stresli olduğum dönemlerde artmak suretiyle) saç dökülmesi problemi yaşıyorum. 28 yaşındayım. Kan testi vs yaptırdım. Demir eksikliği veya tiroid ile ilgili bir problemim yok.

Planladıklarım: 6 ayı tamamlayacak şekilde uyguladığım tedaviye devam edip saç ekimi planlaması yapmak. Ayrıca donör ve saç kalitemi anlamak için trokoskopi ile inceleme yaptırmayı ve saç kalınlığımı ölçtürmeyi düşünüyorum.

Yaşadığım yan etkiler: Libidom eskisi kadar yüksek değil. Erekte olma sıkıntısı yaşamıyorum ama sabah ereksiyonları ve bayır domuzu gibi dolaşmalar bitti bundan bi tık memnunum da açıkçası. İlaçlara başladığım ilk haftalar menide sıvılaşma oldu daha sonra kendiliğinden geçti.

Buradaki arkadaşlara danışmak istediklerim planlamak nasıl benim gibi bunları deneyip sonuç alanlar oldu mu? Ekim için nasıl bir planlama yapmam lazım? Birkaç aydır forumu inceleyip Ekim görselleri, Fin/dut kullananlar vs. inceliyorum. Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum. Elinden geldiğince ilerleyen süreçlerde de bilgi vermeye çalışacağım en azından burada bilgi olarak kalır.

baba yorgun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2026, 15:34:57 »
Protez saçı çıkarttığım güne ve ertesi güne ait fotoğraflarımı ekliyorum.

baba yorgun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2026, 15:39:55 »
Güncel fotoğraflarım.

Facebook Twitter Instagram