Gönderen Konu: yaş 23 şakaklarda açılma var gibi yardımcı olur musunuz  (Okunma sayısı 301 defa)

tolcey38

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
abilerim ablalarım yaşım 23 şakaklarımda açıklık var gibi aslında bu şakaktaki açıklık kucuk yaşlarda da vardı diye hatırlıyorum ama bu yaşlarda fazlalaştı gibime geliyor dökülmeyi durduramayağımı biliyorum fakat bunu yavaşlatmak için ne önerirsiniz cidden psikolojik olarak bitik durumdayım saçın fotoğraflarını ekliyorum şakaklarda açılma var gibi önde açılma var mı bilmiyorum fakat tepe bölgede açılma falan yok acaba olgunluk çizgisi mi belirleniyor yoksa bu dökülme şakaktan başlayıp full yayılacak mı bilgi sahibi abilerim ablalarım bana öncü olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim  (son fotoğraf 7 sene önce  ondan bir önceki saçı yana taradığım 3.5 sene önce diğerleri ilk 3 fotoğraf  güncel saç .). saçımın sakakları özellıkle sağ taraf yıllardır bu şekilde ama ben farketmeden fazlalaşmış da olabilir

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: yaş 23 şakaklarda açılma var gibi yardımcı olur musunuz
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2026, 01:55:05 »
abilerim ablalarım yaşım 23 şakaklarımda açıklık var gibi aslında bu şakaktaki açıklık kucuk yaşlarda da vardı diye hatırlıyorum ama bu yaşlarda fazlalaştı gibime geliyor dökülmeyi durduramayağımı biliyorum fakat bunu yavaşlatmak için ne önerirsiniz cidden psikolojik olarak bitik durumdayım saçın fotoğraflarını ekliyorum şakaklarda açılma var gibi önde açılma var mı bilmiyorum fakat tepe bölgede açılma falan yok acaba olgunluk çizgisi mi belirleniyor yoksa bu dökülme şakaktan başlayıp full yayılacak mı bilgi sahibi abilerim ablalarım bana öncü olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim  (son fotoğraf 7 sene önce  ondan bir önceki saçı yana taradığım 3.5 sene önce diğerleri ilk 3 fotoğraf  güncel saç .). saçımın sakakları özellıkle sağ taraf yıllardır bu şekilde ama ben farketmeden fazlalaşmış da olabilir
1. Androjenik olabilir (erkek tipi kelleşme)
2. Eğer androjenik ise küçüklükte ufakta olsa kendini belli edip 20 li yaşlarda başlar açılmaya doğru gider
3. Ailende kimlerde var dayılarında amcalarında babanda varsa risk sendede vardır, saç tipin hangi tarafa benziyor, benzediği tarafda açılma varmı

4. Durduramamak diye bişey yok ilaçlarla her türlü durdurulur ama şakak ilaçlardan verim almaz orası kurur saçla dolmaz 

5. İlaçlar abartıldığı kadar yan etki bombası değil elbet kullandığın zaman görebilirsin görürsen zaman içinde kaybolup gider,veya hormonal tepkilerin kötüyse dahada kötüleşebilir(hormon testleriyle öğrenilir), veya hiç görmeyebilirsinde

6. Kelleşmeyi durdurmak eski haline gelmek için bilim dünyasında en güvenli ve en etkili finasterid sonra dutasterid gelir

7. Psikolojim bozuldu sakın deme ve inanma çözümü bulduktan sonra zaten saç derdin kalmayacak ilaçlar belli, stres yapınca epigenetik aktive oluyor sen dahada fazla saç dökersin

Bu her erkekte var gibi zaten, kiminin ufak açılıp bırakır,kimi tamamen kurur,kimi yarım yamalak dazlak dolaşır,  yaşla birlikte genetik yollar aktive olunca git gide aile bireylerine benzer insanlar

Ve bana kalırsa büyük ihtimalle androjenik çünkü şakaklarında minyatürleşmeye başlamış tüyler var o bebek saçı gibi görünen şeyler genelde dht etkisiyle olur ilk giden yer şakaktır, peşinde aylar yada bi kaç yıl sonra tepe gelir , tepeninde fotoğrafını at, sinyal veriyor olabilir
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2026, 02:29:17 Gönderen: caputodeoro »
Ben yoruldum hayat, gelme

tolcey38

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2026, 14:18:08 »
üste açılma yok gibi abi ya da bilmiyorum saç ayrımı noktası ama açılmışmı saç ayrımı mı bilmiyorum

tolcey38

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2026, 14:35:41 »
buda arkadan saçın üstüne yattım abi uyandığımda çektim bir de 2 gündür yıkamıyorum bilerek yağlı saçlarım

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2026, 14:43:50 »
üste açılma yok gibi abi ya da bilmiyorum saç ayrımı noktası ama açılmışmı saç ayrımı mı bilmiyorum
sinyal veriyo dikkat et olabilir daha başlangıç seviyesinde bunlar görülür gibi oluyo ama insan emin olamıyo

tolcey38

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2026, 14:45:33 »
nasıl anladın abi sence bu saçın kaç senesi var bir de full kelleşirmi bir noktada durur mu saç çizgisi gerileyip falan

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2026, 16:02:12 »
nasıl anladın abi sence bu saçın kaç senesi var bir de full kelleşirmi bir noktada durur mu saç çizgisi gerileyip falan
kanka ailene bağlı, tepede zayıflık var şakaklardada bebek gibi sçalar çıkmış daha başlangıç sayılır ne kadar ilerleyip ilerlemeyeceği ailene bağlı

tolcey38

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2026, 16:04:19 »
abi yanlarda ki durum 4 5 yıldır falan böyle açıkcası üsteki zayıflıgı farkedemedım bile çok agresif bir durum yok demi şu an ama ne önerirsin

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2026, 17:00:01 »
abi yanlarda ki durum 4 5 yıldır falan böyle açıkcası üsteki zayıflıgı farkedemedım bile çok agresif bir durum yok demi şu an ama ne önerirsin
ŞUANLIK YOK AMA BELİRTİ VERİYOR İLERLEYEN YILLARDA ÇIKABİLME İHTİMALİ YÜKSEK. EĞER ÇIKARSA FİNASTERİD İLE TEDAVİ SAĞLAYABİLİRSİN

Facebook Twitter Instagram