abilerim ablalarım yaşım 23 şakaklarımda açıklık var gibi aslında bu şakaktaki açıklık kucuk yaşlarda da vardı diye hatırlıyorum ama bu yaşlarda fazlalaştı gibime geliyor dökülmeyi durduramayağımı biliyorum fakat bunu yavaşlatmak için ne önerirsiniz cidden psikolojik olarak bitik durumdayım saçın fotoğraflarını ekliyorum şakaklarda açılma var gibi önde açılma var mı bilmiyorum fakat tepe bölgede açılma falan yok acaba olgunluk çizgisi mi belirleniyor yoksa bu dökülme şakaktan başlayıp full yayılacak mı bilgi sahibi abilerim ablalarım bana öncü olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim (son fotoğraf 7 sene önce ondan bir önceki saçı yana taradığım 3.5 sene önce diğerleri ilk 3 fotoğraf güncel saç .). saçımın sakakları özellıkle sağ taraf yıllardır bu şekilde ama ben farketmeden fazlalaşmış da olabilir
1. Androjenik olabilir (erkek tipi kelleşme)
2. Eğer androjenik ise küçüklükte ufakta olsa kendini belli edip 20 li yaşlarda başlar açılmaya doğru gider
3. Ailende kimlerde var dayılarında amcalarında babanda varsa risk sendede vardır, saç tipin hangi tarafa benziyor, benzediği tarafda açılma varmı
4. Durduramamak diye bişey yok ilaçlarla her türlü durdurulur ama şakak ilaçlardan verim almaz orası kurur saçla dolmaz
5. İlaçlar abartıldığı kadar yan etki bombası değil elbet kullandığın zaman görebilirsin görürsen zaman içinde kaybolup gider,veya hormonal tepkilerin kötüyse dahada kötüleşebilir(hormon testleriyle öğrenilir), veya hiç görmeyebilirsinde
6. Kelleşmeyi durdurmak eski haline gelmek için bilim dünyasında en güvenli ve en etkili finasterid sonra dutasterid gelir
7. Psikolojim bozuldu sakın deme ve inanma çözümü bulduktan sonra zaten saç derdin kalmayacak ilaçlar belli, stres yapınca epigenetik aktive oluyor sen dahada fazla saç dökersin
Bu her erkekte var gibi zaten, kiminin ufak açılıp bırakır,kimi tamamen kurur,kimi yarım yamalak dazlak dolaşır, yaşla birlikte genetik yollar aktive olunca git gide aile bireylerine benzer insanlar
Ve bana kalırsa büyük ihtimalle androjenik çünkü şakaklarında minyatürleşmeye başlamış tüyler var o bebek saçı gibi görünen şeyler genelde dht etkisiyle olur ilk giden yer şakaktır, peşinde aylar yada bi kaç yıl sonra tepe gelir , tepeninde fotoğrafını at, sinyal veriyor olabilir