Gönderen Konu: 14 Aylık Avodart ve Minoxil Tecrübem  (Okunma sayısı 963 defa)

norrinradd

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
14 Aylık Avodart ve Minoxil Tecrübem
« : 08 Ağustos 2025, 18:06:04 »
arkadaşlar herkese selam. yaşım 34. kendimi bildim bileli saç dökülmem ve aşırı ince saç yapım vardı. yaklaşık 14 aydır 3 günde 1 olacak şekilde avodart kullandım buna ek olarak da ağırlıklı olarak 2 günde 1 minoxil kullanıyorum. ancak ilk 6-8 ay gayet iyi gidiyorken (saç tellerim kalınlaştı, açıklıklar gözle görülür şekilde bir miktar kapandı) son 4 aydır normalden çok fazla dökülmelerim var. tedavi sürecinde saç dökülmem zaman zaman azalsada hiçbir zaman durmadı ama şuan artmış vaziyette. ve bu hafta yaptırdığım dht testi sonucum 14 çıktı yani neredeyse sıfırlanmış durumda (referans aralığı 112-955). sanırım avodart dhtyi çok fazla baskıladığı için mi dökülmelerim arttı? burada bir denge mi kurmak daha doğru olur. yani avodartı 3 günde 1'den haftada 1'e azaltmak veya tamamen finasteride'e geçmek ya da birlikte kullanmak gibi? diğer kan testi sonuçlarımda da değerlerim normal görünüyor sadece b12 değerim biraz düşük ama hepsi referans aralığında. önerileri tavsiyeleri olan varsa dinlemek isterim kararsız kaldım çok.

bu süreçte düzenli değil ara ara kullandığım diğer ürünler:
-aga-e
-minox man takviye kapsülü
-minox lipozomal şampuan
-haftada 1, 5 dklık dermaroller uygulaması

fotoğraflar çok iyi değil ama en azından fikir verebilir belki diye ekliyorum. ilk olarak başlamadan önceki durumum:

norrinradd

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 14 Aylık Avodart ve Minoxil Tecrübem
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2025, 18:33:39 »
ortalama 8 ay kullanım sonrası durum:
  • Yaşınız 34

norrinradd

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2025, 18:41:37 »
bu da 1 yıl sonrası durum:
  • Yaşınız 34

norrinradd

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2025, 19:01:49 »
bu da daha eski bulduklarım:
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2025, 19:09:59 Gönderen: norrinradd »
  • Yaşınız 34

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2025, 02:31:26 »
Dutasterid kullanımında shedding dönemleri olur yani dönem dönem ince saçlar dökülüp kalınları yerine gelir.
Kullanıma başladığınız ilk 3 ay sheddingdir ardından 7 ve 8.aylarda da shedding yaşanabilir muhtemelen şuan yaşadığınız şey de bu. Ama korkulacak bir şey yok tekrar dökülenler geri gelecektir. Bu arada saçlarınız çok daha sağlıklı ve kalın görünüyor ilaç ciddi anlamda işe yaramış sizde.

norrinradd

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 09 Ağustos 2025, 20:11:25 »
Dutasterid kullanımında shedding dönemleri olur yani dönem dönem ince saçlar dökülüp kalınları yerine gelir.
Kullanıma başladığınız ilk 3 ay sheddingdir ardından 7 ve 8.aylarda da shedding yaşanabilir muhtemelen şuan yaşadığınız şey de bu. Ama korkulacak bir şey yok tekrar dökülenler geri gelecektir. Bu arada saçlarınız çok daha sağlıklı ve kalın görünüyor ilaç ciddi anlamda işe yaramış sizde.

tesekkür ederim evet ben de shedding dönemidir galiba diyordum ama 4 aydan fazladır devam etmesi düşündürdü. yeniler çıkıyor ama dökülme azalmış durumda değil ve saçlarım hacimsel olarak azalıyor. bu yüzden finasa geçmeyi düşünmüştüm belki dht aşırı baskılayıp neredeyse sıfıra indirmek yerine bir denge kurmak açısından. çünkü bildiğim kadarıyla dht’yi tamamen baskılamak da çok iyi bir şey değil saç döngüsü açısından. bu anlamda avodart fazla etkili kalıyor sanki bu da dökülmeyi ve shedding evresini sıklaştırıyor olabilir mi? avodartı kademeli olarak bırakıp finası denesem bir süre daha mı kötü olur acaba yoksa aynı şekil avodarttan devam mı etsem dozajı düşürüp atıyorum 3 gün yerine 4 günde ya da haftada 1 şeklinde bilemedim
  • Yaşınız 34

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 09 Ağustos 2025, 21:00:15 »
tesekkür ederim evet ben de shedding dönemidir galiba diyordum ama 4 aydan fazladır devam etmesi düşündürdü. yeniler çıkıyor ama dökülme azalmış durumda değil ve saçlarım hacimsel olarak azalıyor. bu yüzden finasa geçmeyi düşünmüştüm belki dht aşırı baskılayıp neredeyse sıfıra indirmek yerine bir denge kurmak açısından. çünkü bildiğim kadarıyla dht’yi tamamen baskılamak da çok iyi bir şey değil saç döngüsü açısından. bu anlamda avodart fazla etkili kalıyor sanki bu da dökülmeyi ve shedding evresini sıklaştırıyor olabilir mi? avodartı kademeli olarak bırakıp finası denesem bir süre daha mı kötü olur acaba yoksa aynı şekil avodarttan devam mı etsem dozajı düşürüp atıyorum 3 gün yerine 4 günde ya da haftada 1 şeklinde bilemedim
Dutasdan fin'e geçersen saç kaybı yaşarsın çünkü finasteridin gücü dutasteridle aynı değil ama DHT'nin tamamen bloklanmasının saç dökülmesini arttırması doğru değil yani onunla alakası olduğunu düşünmüyorum.

mavruti

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos 2025, 23:11:07 »
 bu ilaçlar dökülmeyi tamamen kesmiyor oldukça yavaşlatıyor ve durumu geciktiriyor ilacı bırak saçlar hemen gider istersen dene

norrinradd

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2025, 13:43:57 »
Dutasdan fin'e geçersen saç kaybı yaşarsın çünkü finasteridin gücü dutasteridle aynı değil ama DHT'nin tamamen bloklanmasının saç dökülmesini arttırması doğru değil yani onunla alakası olduğunu düşünmüyorum.

chatgpt de tam tersini söylüyor. bu yüzden aklım karıştı. dutası tamamen bırakmayıp sadece azaltıp (haftada 1 gibi mesela) yanına finas ekleyip denemek gerekir mi. çünkü bu kadar uzun ve şiddetli shedding olması tuhaf geldi bana
  • Yaşınız 34

norrinradd

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2025, 13:46:53 »
bu ilaçlar dökülmeyi tamamen kesmiyor oldukça yavaşlatıyor ve durumu geciktiriyor ilacı bırak saçlar hemen gider istersen dene

bırakmayı düşünmüyorum zaten sadece dökülmenin şiddetini azaltmaya çalışıyorum bunun için mevcut kullandığımdan farklı bir yöntem denenebilir mi diye düşünmüştüm
  • Yaşınız 34

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2025, 16:24:29 »
chatgpt de tam tersini söylüyor. bu yüzden aklım karıştı. dutası tamamen bırakmayıp sadece azaltıp (haftada 1 gibi mesela) yanına finas ekleyip denemek gerekir mi. çünkü bu kadar uzun ve şiddetli shedding olması tuhaf geldi bana
Sheddingler bazen uzun da sürebilir forumdan bu şekilde tanıdığım ve konuştuğum kişilerde var bence 3 veya 4 günde 1 dut alman yeterli fin'e gitmene gerek yok.

Deamon

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2025, 23:31:49 »

Alper hocam bende 1 sene finans kullanıp fayda göremeyip dutasteride geçtim 7. Ay oldu dökülme artmaya başladı bu sheddingden midir

mavruti

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2025, 00:44:38 »
kendi tecrübemi aktarayım saçımda ekim var önceden hep fin kullanırdım sonra dut ekledim haftada 2 diğer günler fin olcak şekilde sonra minox köpük ekkledim ilk beş altı ay ön bölge iyice kalınlşatı boşluklar kapandı dutu bıraktım fin minıx devam etti bir sene dolunca ekim olan bölgede saç kaybı yaşadım yarısı gitti

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2025, 00:52:31 »
Alper hocam bende 1 sene finans kullanıp fayda göremeyip dutasteride geçtim 7. Ay oldu dökülme artmaya başladı bu sheddingden midir
Evet 7.aylarda shedding olabilir.

Deamon

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 07 Ekim 2025, 23:22:36 »
Evet 7.aylarda shedding olabilir.

Fin kullanırken dökülme daha azdı özellikle ön bölge daha az dökülüyordu yeniden fine geçmek mi mantıklı yoksa duta devam etmek mi

Facebook Twitter Instagram