Gönderen Konu: 3 YILLIK DUTASTERİD TEDAVİSİNİN ARDINDAN SAÇ EKİMİ BİR HAYAT HİKAYESİ OKUMALISIN  (Okunma sayısı 265 defa)

Andrea

• Hero Member
Öncelikle Herkese Merhabalar, forumun eskilerindenim burada saç hakkında çok şey öğreneceksiniz konuyu gayet akıcı ve öz bir şekilde alt başlıklar halinde anlatacağım o yüzden okumanız gerektiğini düşünüyorum.  Bana ve sizlere faydası olması dileğiyle...

Burada bayağı bir süredir yoktum. Forumun eski üyelerindenim. Bayağı bir süredir iş güç yoğunluk derken giremedim. Umarım iyisinizdir. Umarım herkesin keyfi yerindedir. Öncelikle bu foruma çok şey borçluyum sadece saç anlamında değil bundan 3 sene önce hayatta her anlamda dibi görmüş bir insan iken bir forum da olsa burada çok değerli insanlar tanıdım. Çok kıymetli abilerim ve kardeşlerim oldu herkese buradan minnettar olduğumu bir kez daha söylemek istiyorum. Başta formun admini değerli Hintell abim olmak üzere. Hayat herkesi yere serer önemli olan bir şekilde ayağa kalkabilmek. Kimi zaman uzanan bir el ile kimi zaman kendi benliğimize dayandığımız ve buradan aldığımız güç ile

TEKRARDAN UFAK BİR TEŞEKKÜR :)
  Hintell, slade23, emekli kel, onizuka eikichi, zweig, Xeth, Whatever Sc, athena, Kıvanç Saçlıtuğ, Jasonkenn gibi değerli insanlara abilerime , kardeşlerime ve daha ismini sayamadığım birçok forum üyesine duygulanarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve gerçekten canı gönülden bu teşekkürü bir borç biliyorum hakkınız ödenmez gerçekten ödenmez.

Ben 2015 yılında kanseri atlatmış bir arkadaşınız ve 2018 de de yaşadığı depresyon ve genetik saç dökülmesi problemiyle bu forum sayesinde kurtulmuş olan bir arkadaşınız olarak 3 yıllık dutasterid tedavimin ardından  atanmam, ek iş vs. vs. derken nihayet maddi durumumum da iyiye gitmesi sonucu artık saç ektirmeye karar verdim.

DUTASTERİD HAKKINDA BANA EN ÇOK SORULAN SORULARA ÖZ CEVAP ERKEK ERKEĞE GAYET SAMİMİ VE AÇIK BİR ŞEKİLDE CEVAP:

YANETKİ KONUSU

Burada ana mesele dutasterid ile olan bir problemim değil özet geçmek gerekirse 3.5 yıldır her gün dutasterid kullandım. Sık sık üroloji, endokrinoloji ve dahiliye bölümlerinde tahliller yaptım. İlacımı son 1.5 yıl hariç (Düzenli test, tahlil yaptırmama noktasında) son derece kontrollü kullandım. Her gün aldım. Tekrardan ve açıkça ifade etmek gerekirse dutasterid konusunda herhangi bir yan etki görmedim. İlacın oluşturduğu DHT / TESTOSTERON dalgalanması dediğimiz dönemler olan ilk 6-15 aylık sürede evet zaman zaman yan etki görmüş olsam da ki burada altını çizerek söylüyorum bu yan etki sadece meni de hafif bir sıvılaşma şeklinde olan yan etkilerden bahsediyorum. Onun haricinde herhangi bir erektil disfonksiyon veya ejekülasyon problemi de yaşamadım. Kendi adıma söylüyorum yaşamadım. Ama bu konu hakkında 6 yıldır akademik makaleler okuyan birisi olarak da belirtmek isterim ki bu yan etkiler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmekle bazı makaleler de yaşadığım yan etki konusunda ilacın bu hormonal tedaviye adapte olabilmesi sonucu mevcut veya olması muhtemel potansiyel ve görülen yan etkilerin belirli bir süre sonra ortadan kalktığı ve kaybolduğu yönündeydi ki bu süreci bire bir de yaşadım.

DUTASTERİDİN SAÇIMA ETKİSİ VE FAYDASI

Bugünlere kadar gelebildiysem bunu gerçekten inkar edemem bu ilaç saç konusunda tam bir canavar saçımın en eski fotoğralarına baktığınız zaman ki ben bunu bizzat elimle o seyrek olmayan yerlerin orman gibi olduğunu deneyimleyen birisi olarak söylüyorum. Dutasterid tepe, ve saçın üst bölgelerinin genelinde gerçekten çok ciddi derecede etkili ben dutasteridin yanında piyasada güçlü bir saç ek takviyesi olan AGA E TABLET de kullanan birisi olarak söylüyorum ki gerçekten dutasterid efsane bir ilaç saçımı bana gerçekten geri getirdi.

Fazla söze gerek yok burada linkini paylaştığım konular bu forumda zamanında açtığım ve ay ay etkilerini kaydettiğim forumu aktif bir şekilde kullandığım yıllara ait konular

Saç Çıkarma Hikayem: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=31019.msg598459#msg598459
Sivilce ve Saç Tedavisi: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=29621.0
Dutasterid 4. Ay Sonuçları: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=29190.0
Dutasterid 5. Ay Sonuçları: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=29621.0
Dutasterid 9. Ay Sonuçları (9 AYDAN DAHA FAZLA SÜRELİ FOTOĞRAFLAR VAR EN SON KONUM BUYDU : https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=30765.msg631639#msg631639

Şimdi gelelim ana konuya evet saçlarımın güncel hali aşağıda resimlerde mevcut neden saç ekimi yaptırıyorum sorusuna gelecek olursak da zamanında saçımın arka kısmına aldığım radyoterapi sürecinden dolayı saçımın arka alt kısmındaki seyrekliklerden şikayetçiyim ve bu işte gerçekten uzun süredir takip ettiğim buradaki kılları saçlarıma hiç dokunmadan iyi bir şekilde ekebilecek olan Volomed isimli bir klinikle görüştüm ve 14 marta tarih aldım. Nasıl bir iş çıkaracaklarını merak ediyorum açıkçası bunun için donör olarak BHT (Body Hair Transplant) dediğimiz vücut kılları olan sakal, gögüs ve koltuk altı greftlerini kullanacaklar ve fotoğraflarda gördüğünüz seyrek olan bölgeye bir ekim gerçekleştirecekler açıkçası riski alıyorum ve deneysel olarak bu şekilde ekim yaptırmayı ben istedim bunu da belirtmeliyim klinik bana mevcut donör saçlarınızı kullanalım dese de kendilerinin vücuttan saç ekimi noktasında iyi olduklarını düşünüyorum ve bu şekilde bir talepte bulundum. Klinik bana burası haricinde ön saç çizgisi ekimi için az da olsa enseden donör olarak ekim alımını teklif etse de bu noktada kafam açıkçası karışık.

Benim de siz değerli kardeşlerime ve abilerime bir sorum var.

Ben bu ekim haricinde ön saç çizgisi noktasında 1 sene sonra ASMED'i düşünüyordum bu kiniği seçme amacım sadece ense altı seyrek olan yer için vücut kıllarından çok iyi ekim yapıyor olmalarıydı. Şimdi sizce bu ekimi yaptırmışken ön saç çizgisi ekimini de bir seferde burada halletmeli miyim ? Genel tavsiye ve görüşleriniz benim için çok değerli

Saçımın en güncel hali bu şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum

Andrea

• Hero Member
Saçımın ön açıdan son bir güncel görüntüsü de bu şekilde

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

Dep23

• Jr. Member
  • **
elinize sağlık hocam paylaşımınız için . Birazda accutane kullanımınız hakkında bilgi verirmisiniz

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
Kısa sürede bile çok iyi etki almışsınız 1 yıl oldu sadece fin kullanıyorum gözle görülür bi gelişme göremedim saçlarımda dökülme yavaşladı sadece başka bişey fark etnedim

remziaruk

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
ilaa şartmı bu tarz finastreid vs ilaç kullanmak. düzgün bir şampuanla vitamin alımıyla düzgün bir beslenme olmazmı? eksozom tedavisi alınsa daha iyi değil mi?

avukat adayı

• Yeni üye
  • *
Dutasteride saçınızın önlerinde yeni saç çıkardı mı , 3. Yılda saçlarınızda hala bir gelişme görüyor musunuz?

Facebook Twitter Instagram